Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.11.16. 15:34

Szén-monoxid- és füstérzékelők átadása

Füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket juttatott el október végén valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A térségbeli eszközátadások megkezdődtek.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke a napokban Nyíregyháza-Butykán járt, füstérzékelőt és szén-monoxid-érzékelőt adott át!

Az alezredes emlékeztetett: az Országos Tűzmegelőzési Bizottság egyik legfontosabb célkitűzése a tűzmegelőzés, valamint a szén-monoxid-balesetek megelőzése. Ennek érdekében nemcsak figyelemfelhívó kampányokat, előadássorozatokat és képzéseket szervez a bizottság, hanem lehetőségeihez mérten eszközöket is biztosít a családoknak ahhoz, hogy erősíthessék otthonuk biztonságát.

Az országos testület jóvoltából már évek óta hagyomány, hogy a területi bizottságok kapcsolatba lépnek rászoruló családokkal és kézzelfogható, konkrét segítséget, azaz eszközöket, füst- vagy szén-monoxid-érzékelőket adnak át. Az eszközátadót a HUMAN-NET Alapítvány és az illetékes tanyagondnok segítette. November végéig összesen 75 érzékelő kerül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ingatlanokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában