Maszkban vagy sehogy

2020.11.05. 14:00

Új szabályok napról napra

Nincs mese, a drukkereknek fel kell tenniük a szájmaszkot.

A buszok járatsűrítéséről napokon belül dönt a Volánbusz

Fotó: Pusztai Sándor

Kisvárdán az NB I.-es meccsekre helyre szóló jegyeket fognak árulni, hogy az új szabályozásnak megfeleljen az egyesület. Mint ismert, a kormány szigorúbb szabályokat hozott a vírusjárvány terjedésének megakadályozása érdekében. Összeállításunkban utánajártunk, hogyan igyekeznek megfelelni az előírásoknak a sportklubok, a szórakozóhelyek.

Mint ismert, szerdától az egész országra veszélyhelyzetet hirdetett a kormány, kijárási korlátozás lépett életbe éjfél és hajnali öt óra között, a kulturális rendezvények, sportrendezvények nézőterén csak minden harmadik helyet lehet elfoglalni, és a buszjáratokat is sűríteni kell a zsúfoltság elkerülése érdekében. Lapunk utánajárt, hogyan reagáltak a hirtelen jött változásokra a sportklubok, a szórakozóhelyek és a Volánbusz.

Maszkban vagy sehogy

– Nézőink eddig is fegyelmezetten betartották a protokollt, bízunk benne, hogy ezután is így lesz. Helyre szóló jegyeket fogunk árulni, az új szabályozásnak így próbálunk megfelelni. Aki mégsem tartja be a két szék távolságot, azt előbb felszólítja a rendező személyzet, ha ezután sem tesz eleget az előírásnak, akkor kivezetjük a mérkőzésről. Remélem, erre nem kerül sor, mert akkor előbb-utóbb zárt kapussá tesszük a mérkőzéseinket – mondta el lapunk érdeklődésére Rácz Zsolt, a Kisvárda Master Good SE gazdasági vezetője.

Kvaka Árpád, a Magyar Labdarúgó-szövetség megyei igazgatója úgy nyilatkozott:

A megyei csapatok jelentős része nem rendelkezik lelátóval, ahol azonban van, ott a helyi rendezők feladata a rendelet betartatása.

– Ahol nincs, ott továbbra is tartani kell a másfél méter távolságot – szögezte le.

A Kisvárda Master Good élvonalbeli fociklub honlapján jelentette meg, hogy a rendeletnek megfelelően a mérkőzéseken a nézőtéren minden harmadik széken lehet majd ülni, és a maszkhasználat is kötelező. Amennyiben a hazai találkozókon szabálytalanságot tapasztalnak az ellenőrök, előfordulhat, hogy legközelebb zárt kapuk mögött kell majd játszani. Ezért kérik a szurkolókat, hogy a következő, Paks elleni hazai találkozótól (november 20.) kezdődően fokozottan ügyeljenek a részletek betartására.

Ahogy azt a drukkerek a tavaszi korlátozások során is tapasztalhatták, elsőként a bérleteseké lesz a lehetőség, hogy ebben a helyzetben is bejussanak a várdaiak mérkőzéseire. – Mivel a bérletesek szempontjából akadnak zsúfoltabb szektorok, ezért azokon a helyeken új ültetési rendet vezetünk majd be, és minden meccs előtt előbb a bérlettulajdonosok vehetik majd át a nullaforintos jegyüket, a megmaradt helyeket pedig az előírásoknak megfelelően értékesítik – értesült lapunk. A szórakozóhelyek is „lejjebb tekerik a hangerőt”, 23 órakor zárniuk kellett szeptembertől.

– A szeptemberben bevezetett, 23 órai zárás ránk is vonatkozik, pedig mi hagyományos vendéglátóegység, illetve sportlétesítmény vagyunk – mondta el Péter László, a nyíregyházi Fun City Bowling Bár tulajdonosa.

Hozzátette, hogy a maszkviselés kötelező náluk is.

Erre nagyon figyelünk: a munkatársaim és én is rendszeresen ellenőrizzük, hogy a vendégeink viselnek-e, illetve helyesen hordják-e a szájmaszkokat, és szerencsére azt tapasztaljuk, hogy a legtöbben felszólítás nélkül is felveszik.

– Vendégeink a korlátozás bevezetése óta kevesebb időt töltenek el náluk, mint azelőtt – ezt főleg az italfogyasztás bevételeinek csökkenéséből látjuk, de még így is örülünk, hogy egyelőre nyitva lehetünk. Reméljük, hogy a jelenlegi korlátozások elégnek bizonyulnak a járvány megfékezésére, mert a tavaszi bezárás után nagyon nehéz volt visszaépíteni a dolgozóink létszámát – fűzte hozzá Péter László.

Új fejezet kezdődött Nyíregyháza buszközlekedésében augusztus 20-án. Új kapcsolatok, kevesebb átszállás és ütemesebb közlekedés jellemzi az azóta életbe lépett hálózatot és menetrendet, ami a lakosság régi igényeit is figyelembe véve, hosszú tervezési munka eredményeként született meg. A racionalizálást a Mobilissimus Kft. végezte el.

Orbán Viktor miniszterelnök kedd este rendkívüli bejelentésében elmondta azt is, hogy a tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el.

Információink szerint szerdán a nyíregyházi önkormányzat, a Volánbusz és a Mobilissismus Kft. illetékesei egyeztettek a változásokról.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában