Lakitelek

2020.11.24. 15:13

Újra meghirdették a Hungarikum Vetélkedőt

Várják a csapatok jelentkezését, online feladatok megoldásával lehet továbbjutni az elődöntőkbe.

Forrás: Lakiteleki Népfőiskola

Fotó: NEPFOISKOLA ALAPITVANY

Az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek vállalkozó szellemű csapatok a magyar nemzeti értékek népszerűsítésére vállalkozó versenyre. A játékos Hungarikum Vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények kilencedik és tizedik osztályos tanulói és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. A megmérettetést a Lakiteleki Népfőiskola szervezi az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

Még lehet jelentkezni

A megyei oktatási intézmények tanulói is vállalkozhatnak a feladatok megoldására: a kitétel annyi, hogy egy csapat három diákból és egy felkészítő tanárból állhat, valamint egy iskolából többen is jelentkezhetnek, de a tanárok és a tanulók csak egy csapatban versenyezhetnek. A hetedik, a nyolcadik, a kilencedik és a tizedik osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat.

A jelentkezés feltétele egy huszonöt kérdéses feladatlap megoldása, melyet a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján elhelyezett linken vagy QR-kód beolvasásával érhetnek el a diákok. A válaszokat december 18-áig küldhetik be, majd 2021. január 15-éig újabb feladatot kapnak, amelynek megoldásával 2021. február 15-éig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

Az elődöntőket és a döntőket jövőre február 25. és május 28. között rendezik meg a Lakiteleki Népfőiskola Hungarikum Ligetében, minden évfolyam más-más időpontokban adhat számot tudásáról. A vetélkedőn a települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékekhez kapcsolódó feladatokra számíthatnak a diákok.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában