lions

2020.11.25. 20:00

Virtuális bál: unikum a javából

Az Első Nyíregyházi Lions Club a huszadik bálját az online térben rendezte meg.

Fotó: Antal Dóra

Elegáns, báli öltözékben érkeztek a vendégek, akiket illő módon pezsgővel fogadtak. A dekoratív teríték mellett ülve színvonalas műsornak tapsolhatott a nagyszámú közönség. Az ízletes vacsora elfogyasztása után benépesült a táncparkett, ahol a tombolasorsolásig jókedélyűen ropták. Tizenkilenc alkalommal ez volt a forgatókönyv, de mivel az élet a legnagyobb rendező, alaposan átírta az idei rendezvények dramaturgiáját.

Sikertörténet lett

– Amikor világossá vált, hogy a hagyományos módon képtelenség lebonyolítani a szokásos bált, eszembe jutott: van más lehetőség is. Ekkor jött a virtuális bál ötlete. Ahogy telt-múlt az idő, egyre többen álltak a nemes ügy mellé, és végül sikertörténet lett belőle – említette Cidor Mihály, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

– Nehézséget és egyben izgalmas kihívást jelentett, hogy nem volt minta. A támogatójegyek szépen fogytak, ami előrevetítette, hogy a növekvő bevétel még több helyre juthat el. A báljainknak vannak fix elemei, ilyen a Lions-himnusz, a leköszönő elnök összegzése és az utódjának a székfoglalója. Ezeket most úgy oldottuk meg, hogy a támogatójegyek vásárlói egy internetes felületen követhették nyomon a virtuális bált november 20-án este. A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolában rögzítettük előzetesen a Terne Cserhaja együttes autentikus cigányzenére épülő, vérpezsdítő műsorát, bejátszottuk a látássérült Severa Ágnes csodálatos énekét, tehát a „konzervet” kevertük az élő programmal. A tombolasorsolást természetesen nem lehetett előre rögzíteni. Közel hetven ajándék talált gazdára. Ezek között volt például utazási kedvezmény, komód, festmény, ajándékcsomag, tesztvezetés, VIP-belépő a Groupama Arénába, biztosítási utalvány.

A bevétel minden elképzelést felülmúlt: több mint 3 millió forint gyűlt össze, az összeget kizárólag jótékony célra fordítjuk.

Több kérés is érkezett a felhívásunkra. Az ófehértói idősek otthonának ózongenerátort, a rakamazinak laptopot ajándékozunk, mivel erre van igényük. Évek óta jó a kapcsolatunk Nagy Bélával, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnokával – rajta keresztül élelmiszercsomagokat juttatunk el a hátrányos helyzetű kárpátaljai családoknak.

Pozitív visszajelzések

A virtuális bálnak nemcsak az online térben ment híre, komoly visszhangot váltott ki országos viszonylatban is.

– Meglepődtem, hogy milyen sok pozitív visszajelzés érkezett. Sokan gratuláltak és fejezték ki elismerésüket az ötletért, a megvalósításért. Nem szeretném megígérni, hogy lesz még hasonló kezdeményezés, elvégre az lenne a jó, ha ténylegesen bálozhatnánk, mert az azt jelentené: a járványhelyzet már csak egy fájó emlék. A virtuális bálunkra viszont mindig öröm lesz visszagondolni – jegyezte meg végezetül Cidor Mihály.

LTL


Újszerű, remek megoldás

Az Első Nyíregyházi Lions Club kezdeményezését sokan üdvözölték az esemény Facebook-oldalán.

– Az újszerűnek ható virtuális bál remek megoldás a jelenlegi helyzetben – írta dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, államtitkár.

– A nyíregyházi „oroszlánok” törekvése szép példája annak, hogy a nehézségek közepette is megtaláljuk a módot a segítségnyújtáshoz – fűzte hozzá Román István megyei kormánymegbízott.

– A jószolgálat, az egészség védelme napjainkban minden eddiginél nagyobb jelentőséggel bír – közölte dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában