Nyíregyháza

2020.12.09. 15:40

9 sportpark épül Nyíregyházán

Kiderült, hol és mikor épülnek a megyeszékhely új kondiparkjai és futópályái.

Az önkormányzat kiemelten támogatja a szabadidős és tömegsportot. Az elmúlt évek tudatos sportcélú fejlesztéseihez illeszkedve városszerte épültek szabadtéri kondiparkok, melyek igen népszerűek. Már 18 helyszínen van ilyen, több száz sporteszközzel, melyek nagy része önkormányzati forrásból valósult meg. Most a Nemzeti Szabadidős Egészség- és Sportparkprogramnak köszönhetően újabb kilenc épülhet meg. Ezek közül a Széna téri már el is készült, ahol dr. Kovács Ferenc polgármester december 9-én helyszíni szemlét tartott.

Fotók: Szarka Lajos

2018-ban a Nemzeti Szabadidős Egészség- és Sportparkprogram keretében Sóstóhegyen, az Igrice utcában már megépült egy sportpark, s az önkormányzat sikeres pályázatát követően további kilenc sportpark és két új futókör épül 2021 májusáig.

Ennek köszönhetően Nyíregyházán szinte valamennyi városrészben elérhető lesz a szabadtéri kondiparkban ingyenes sportolási lehetőség.

Dr. Kovács Ferenc a helyszíni bejáráson kiemelte: „Ez annak a programunknak a része, amit már tíz éve elkezdtünk és amelynek a célja, hogy az ingyenes szabadidős sportolási lehetőséget biztosítsuk mindenki számára Nyíregyházán. Fontos, hogy minél többen sportoljanak, hiszen az immunrendszerünk erősítéséhez a rendszeres mozgás is szükséges. Remélem, az új kondiparkokat is sokan fogják használni, a kilencből idén négy elkészül. Ez a Széna téri helyszín azért is fontos, mert három iskola is van a közelben. S nem szabad megfeledkeznünk a másik programunkról, a Teq One-asztalok kihelyezéséről sem, amelyeket a Magyar Multi Teq Program„keretében kedvezményes áron vásárolhatott meg az önkormányzat. A tizenkét multifunkciós asztalból hetet már kihelyeztek a végleges helyére.”

A kilenc új, „D” típusú sportpark mindegyike 15 elemből álló 150 négyzetméter alapterületű szabadtéri kondipark. A Széna téren már elkészült, itt önerőből az önkormányzat az akadálymentes megközelítést is megoldotta, akadálymentes parkoló építésével és járdaépítéssel – olvasható a városházi sajtószolgálat közleményében.

Helyszínek, határidők

A Jósavárosban két helyszínen, a Korányi Frigyes utca 60-72. sz. (a Kneipp parknál) és az Eperjes utca 24-26. alatt (az Arany-iskola közelében) a sportparkok építése várhatóan ezen a héten befejeződik. A Géza u. 8-16. sz. alatt, a Continental Aréna udvarán az építés várhatóan a következő héten befejeződik. A TÜV minősítést követően, karácsonyra használatba vehetik a városlakók a sportparkokat.

A további helyszíneken 2021-ben kezdődhet meg a kivitelezés: Rozsrétszőlő, focipálya és játszótér mellett; Stadion u. 40-48-50.; Kertváros, Óvoda u. játszótér; Nyírszőlős, Kollégium utcai közösségi park; Malomkert, Szántó Kovács J. utca; a sóstóit és a Bessenyei térit követően tavaly elkészült az 1,5 km-es rekortán a Bujtosi-városligetben, most az új sportparkok mellett két 200 méteres futókör is épül Nyírszőlősőn és a Malomkertben. A beruházás költsége összesen közel bruttó 210 millió Ft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában