segítsünk!

2020.12.08. 09:30

A kórházi ovinak gyűjtünk

Az Orgonasíp óvoda minden álma egy sószoba.

KO

Fotó: Sipeki Péter

Tegyük szebbé a kórházi dolgozók gyermekeinek a karácsonyát, közösen! A Kelet-Magyarország idei karácsonyi akciójában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház dolgozóinak mondunk köszönetet, hogy erőn felül teljesítenek a járvány idején.

Olvasóink jóvoltából egy olyan nevelési intézménybe kerülhetnek ajándékok, ahol nap mint nap biztonságban, családias közegben tudhatják gyerekeiket a kórházi dolgozók, miközben ők mindent megtesznek a betegek gyógyításáért.

Családias, biztonságos közeg

– Az ovi közvetlenül a kórház mellett helyezkedik el, így együtt tudunk jönni a kisfiammal reggelente, és délután sem gond, ha egy kicsit később érek oda érte, mert gyakran túlórázunk – mondta Király-Bihari Edit, akinek kisfia, Levente nagycsoportos az Orgonasíp oviban. A laboratóriumi analitikus megjegyezte, most kevesebb a műtét, de munkájuk így is van bőven, a részlegről többen is besegítenek más osztályokon a járvány elleni védekezésbe. A szakrendelésekre érkező betegeket triázsolják, megmérik a testhőmérsékletüket, és Covid-kérdőívet töltetnek ki velük.

– A járvány az ovisokat is kizökkentette a megszokott életükből, de jól tűrik a változásokat, maximum a közös programokat hiányolhatják, és furcsállják, hogy szülő nem léphet be az oviba. Két felnőtt gyerekem van, össze tudom hasonlítani, mennyivel másabb, hogy a közelbe hordom Levit, és nem egy nagy létszámú, hanem egy családias közegbe jár. Itt a szülők jól ismerik egymást, ezért a gyerekek is könnyen be tudnak illeszkedni a közösségbe, szorosan kötődnek egymáshoz. A Kelet-Magyarország szombati lapszámában olvastam, és szülőként is csak támogatni tudom a kicsik karácsonyi kívánságát, a sószoba kialakítását – jegyezte meg az anyuka.

KO


Tárgyi ajándékok, pénzbeli segítség érkezhet

Akik szeretnék támogatni az Orgonasíp óvodát, december 18-áig hozhatják be felajánlásaikat szerkesztőségünkbe. A jó állapotú tárgyi adományok (könyvek, játékok, fejlesztőeszközök) mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány bank­számlájára (számlaszám: 68800099-11155410) december 18-a után is utalhatnak, ha nemcsak az óvodát, hanem a kórházat is szeretnék támogatni.

Banki utalásnál kérjük, tüntessék fel a közlemény rovatban: Kelet-Magyarország Segítünk! akciója. Köszönjük felajánlásaikat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában