Vadászat

2020.12.06. 11:30

Az idén is lesz majd jótékonysági vadászat

A bevételt és az adományokat most is gyermekgyógyászati célra ajánlják fel.

KM

László és Kiss B. Zoltán írta alá az idei szerződést

Fotó: Dodó Ferenc

A székesfehérvári vadászok jótékonysági akciója ma már országos méretűvé terebélyesedett. Az a szokás alakult ki náluk, hogy minden évben december 27-én jótékonysági vadászatot rendeznek, s a befolyt részvételi díjat, illetve az egyéb anyagi támogatásokat felajánlják az ottani megyei kórház gyermekosztályának. Ezt a nemes akciót országosan tavaly rendezték meg először mind a 19 megyében, s ezt az idén is folytatni szeretnék.

Szerződéskötés szeptemberben

Megyénkben a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége vállalta a főszervezői szerepet. Erről a szerződést Kiss B. Zoltán alelnök írta alá Fejes Lászlóval, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetőjével még szeptemberben, amikor a megyei kórház gyermekosztályának átadták a tavalyi felajánlást.

A honlapon kell regisztrálni

Tavaly a Napkori Erdőgazdák Zrt. fogadta megyénk segíteni szándékozó vadászait, az egészségügyi veszélyhelyzet miatt azonban a szervezők az idén több helyszínben gondolkodnak. A részvételi díjakat és az egyéb adományokat a tavalyi évhez hasonlóan gyermekgyógyászati célokra ajánlják fel. A közelmúltban megyénkben járt a Világjáró Magyar Vadászok Klubja, s a vadászatuknak az árbevételét, 500 ezer forintot Kiss B. Zoltánnal egyetértésben szintén erre a nemes célra fordítanak, vagyis ez az összeg jelenti ebben az évben az indulási alapot.

Megyénkben tehát több helyszínen lesz jótékonysági vadászat, az érdeklődők a megadott telefonszámokon kérhetnek majd további tájékoztatást. Regisztrálni vadászként, támogatóként az ojv.hu honlapon kell, s a vadászok írják be azt is, az alábbi hat helyszín közül melyiken szeretnének ott lenni!

Szervezők és kapcsolattartók

Hunor ’96 Vt., Vásárosnamény, Kiss Zoltán (06-30/945-4397),

Napkori Erdőgazdák Zrt., Napkor, Marozsán Károly (06-20/912-2515),

Nyírségi Gazdák Vt., Demecser, Tóth István (06-30/606-4180),

Kraszna-menti Vt., Vásárosnamény, Borbás Tibor (06-30/239-6975),

Durbák-Farm Vt., Lövőpetri, ifj. Durbák Ferenc (06-30/637-2827),

Petőfi Vt., Kömörő, Gyujtó Attila (06-20/2540-771).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában