Nyíregyháza

2020.12.21. 12:03

Elbúcsúzott Felföldi László

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban tartottak szentmisét vasárnap.

km

Felföldi Lászlót pécsi megyés püspökké nevezték ki

Fotó: Pusztai Sándor

Felföldi László és Keresztes László atyák advent negyedik vasárnapján elköszöntek egyházközségük híveitől. Mindketten szentmise keretében búcsúztak el a Magyarok Nagyasszonya-­társszékesegyházban. Keresztes László nyugalmazott lelkipásztorként kapott szót, míg Felföldi Lászlót, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynökét, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosát Ferenc pápa pécsi megyés püspökké nevezte ki.

Zárt körű szertartás

Felföldi László atyát 1986-ban Egerben szentelték pappá. Újfehértó és Eger után 1990–1996 között Nyíregyházán szolgált káplánként, majd püspöki titkári és irodavezetői kinevezést kapott Debrecenben, a Püspöki Hivatalban. Tizenhat éven át a Debreceni Megtestesülés Plébánia plébánosa volt, Nyíregyházára 2017 nyarán tért vissza, ahol a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosi és a Lelkipásztori Intézet vezetői feladatainak végzésével bízta meg Palánki Ferenc megyés püspök.

Püspöki tanácsos, pápai káplán, püspöki helynök, esperes, címzetes prépost és általános helynöki címek birtokosaként a Pécsi Egyházmegye 83. püspökeként szolgálja tovább az egyházat. Felföldi atya püspökké szentelési és beiktatási szertartása 2021. január 6-án lesz a pécsi székesegyházban, a járványügyi helyzet miatt zárt körű szertartás keretében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában