Nyíregyháza

2020.12.21. 12:13

Esélyautót kaptak a nyíregyháziak is

A fogyatékossággal élő embereknek segít a SEAT a karitatív kampányában.

Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Szombathely, Kecskemét és Budapest után Nyíregyháza a negyedik város, amelyik részese az Esélyautó-kampánynak, amely a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait könnyíti meg. A SEAT Leon Combi gépjárművet a márka vezérképviselete, a Porsche Hungaria ajánlotta fel és a helyi SEAT márkakereskedő, a Platán Autóház készítette fel.

Hétfőn a város karácsonyfája mellett adták át a kulcsot ünnepélyes keretek között. Jászai Menyhért alpolgármester, Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője, Csősz Ferenc, a Platán Autóház tulajdonosa és Tóth Tamás, az Esélyautó stratégiai tanácsadója vett részt a ceremónián. A SEAT Esélyautót a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti központ üzemelteti.

Az eddigi tapasztalatok szerint az Esélyautó nagy hasznukra van a rászorulóknak. A járműveket maximálisan kihasználják. A segítség mindenhol a legjobbkor jött, ugyanis a koronavírus-járványhelyzetben a fogyatékossággal élő embereknek is nehézkessé vált a mindennapi élelmiszer, illetve a gyógyszer beszerzése, valamint az orvoshoz eljutás lehetősége.

– Amíg az idősek megsegítésére számos jó kezdeményezés született, addig a mozgásukban korlátozott emberek kevesebb ilyen előnyt élvezhettek. Szerettük volna az ügyüket felkarolni, és élhetőbbé tenni a hétköznapjaikat – kommentálta az átadás apropóját Eleki József, az Esélyautó Magyarország ügyvezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában