koronavírus

2020.12.08. 12:56

Fertőzöttségi adatok – mutatjuk hogy áll a megye

Az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos egyebek mellett beszélt a 49. heti járványügyi tapasztalatokról is.

Forrás: mti

Mint elmondta, országszerte 31 031 fővel nőtt az elmúlt héten az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Az azonosított fertőzöttek 55 százaléka nő, 45 százaléka férfi. Életkorukat tekintve a 65 éves, vagy annál idősebb fertőzöttek aránya kiemeldő (16,7 százalék), de továbbra is a 40-49 éves korosztályban van jelen leginkább a vírus (23 százalék).

A területi megoszlást vizsgálva elmondható, hogy a 49. héten a főváros területén azonosították az új fertőzöttek 15 százalékát, Pest megyében a 13 százalékát, Hajdú-Bihar megyében pedig 6,7 százalékát. Az elmúlt héten Nógrád megyében azonosították a legkevesebb új fertőzöttet, mindösszesen 2,5 százalékot.

A járvány dinamikájáról Müller Cecília elmondta, dacára annak, hogy Somogy és Tolna megyében korábban kevés esetet azonosítottak, a 49. héten ebben a két megyében már 10-10 százalékkal több pozitivitást regisztráltak az előző héthez képest.

Zala megyében 9, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Nógrád megyében 8 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma.

Budapesten, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Komárom-Esztergom megyében nem változott a fertőzöttségi adat a megelőző héthez képest.

Borsod-Abaúj Zemplén megyében, Bács-Kiskun megyében és Békés megyében közel 30 százalékkal kevesebb új fertőzöttet azonosítottak a 49. héten, mint egy héttel korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában