Nyíregyháza

2020.12.16. 17:30

Gesztusos kis csomagok Kárpátaljára

Összesen 1,3 millió ­forint értékben támogatták a határon túliakat ebben az esztendőben is.

LTL

Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Székelykáposzta, babgulyás, mexikói csilis bab konzervként, étolaj, liszt, cukor, tészta, zsír és szaloncukor is található abban a 110 csomagban, amely 800 liter fertőtlenítőszerrel kiegészülve összesen 1,3 millió forint értékű adománynak felel meg.

Kiválóan működő kapcsolat

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és az Első Nyíregyházi Lions Club összefogásával évek óta kiválóan működik az a kapcsolat, amely a koronavírus-járványhelyzet évében sem szakadt meg, sőt most erősödött tovább igazán.

– Öt esztendeje találtunk egymásra, azóta fogadjuk a gáláns adományokat. Gesztus ez a javából – fogalmazott Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka, a Beregszászi Lions Club tagja.

– A csomagok célba juttatását az egyház végzi, így kerülhetnek el azok a kárpátaljai rászorultakhoz. Jó érzés azt tapasztalni, hogy ebben az időszakban is milyen sokan fogtak össze. Csak köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részesei a felajánlásoknak. Az Első Nyíregyházi Lions Club virtuális báljának bevételéből elkülönített összegnek és az országos vezetőség támogatásával folytathatták a hagyományt.

Csapatmunka eredménye

– Példaértékű összefogás eredménye, hogy a vírushelyzetben is adományozhattunk – mondta Keys Mária Hermina, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója.

– Tudjuk jól, hogy amit eljuttatunk, az csepp a tengerben, de cseppet sem elhanyagolandó tényező, hogy mekkora csapatmunka áll a támogatás mögött – fűzte hozzá Cidor Mihály, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában