Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.12.15. 11:30

Házszámtáblát adnak ajándékba

Több mint huszonötezer nyíregyházi nyugdíjas kap karácsonyi ajándékcsomagot.

LTL, MML

Tiszadadán hatszáz karácsonyi csomagot oszt szét az önkormányzat

Fotó: Sipeki Péter

Összeállításunkban annak jártunk utána, hogy néhány megyei településen mi kerül a családok és az idősek karácsonyfája alá az önkormányzatok jóvoltából. Tiszadadán megkezdték hatszáz csomag kiosztását a település 65 évnél idősebb nyugdíjasai, a közfoglalkoztattottak és az önkormányzati dolgozók között. Minden 64. életévét az idén betöltő, vásárosnaményi lakcímmel rendelkező lakos 5 ezer forint készpénz karácsonyi ajándéktámogatásban részesült.

A karácsony a család és a szeretet ünnepe, szeretünk örömet szerezni egymásnak, és ilyenkor megajándékozzuk családtagjainkat. A települési önkormányzatok is igyekeznek mosolyt csalni az ott élők arcára, szeretnének segíteni a családok mindennapi életén, s az anyagi lehetőségeikhez képest ajándékcsomaggal kedveskednek az időseknek, a rászorulóknak.

Vásárlási utalvány

– A lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mi is megajándékozni a városban élőket – mondta el érdeklődésünkre Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere.

– A hetven feletti lakóink négyezer forint értékben vásárlási utalványt kapnak az önkormányzattól. A 65 és 70 év közöttiek éppen ezen a héten kapják majd meg azt a csomagot, amiben krumpli és alma lesz. A halmozottan hátrányos helyzetű családok egész évben kaptak különböző támogatásokat, most is kapott 125 család állami segítségként ajándékcsomagot, de mi is adunk még nekik az említett krumpliból és almából csomagot. Egy felajánlásnak köszönhetően kapnak továbbá a közcélú foglalkoztatottak egy gesztusértékű ebédet is ezen a héten, a járvány elleni védekezés miatt egyszer használatos edényben. Az almát és a krumplit az agrárkamara kérésére szabolcsi gazdáktól vásároltuk: a hatszáz krumplis és hatszáz almás csomag a napokban érkezik meg hozzánk.

Ajándékcsomagot kapnak

A tiszadadai önkormányzat az elmúlt napokban már megkezdte hatszáz csomag kiosztását a település 65 évnél idősebb nyugdíjasai, a közfoglalkoztattottak és az önkormányzati dolgozók között, vagyis majdnem mindegyik háztartásba jut az ajándékból.

– Elsősorban arra törekedtünk, hogy helyi termékek kerüljenek a karácsonyi csomagba, hiszen működtetünk tésztagyárat és tartunk állatokat is. Így a csomagban található többek között száraztészta, tojás, szalonna, zsír, továbbá van még benne mák, liszt, cukor, olaj – tájékoztatta szerkesztőségünket Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere.

– Minden 64. életévét az idén betöltő, vásárosnaményi lakcímmel rendelkező lakos ötezer forint készpénz karácsonyi ajándéktámogatásban részesül az önkormányzat jóvoltából – közölte Filep Sándor, a beregi város polgármestere.

Az idén 25 750 nyíregyházi nyugdíjasnak küld karácsonyi ajándékcsomagot az önkormányzat. A Magyar Posta Zrt. folyamatosan kézbesíti a csomagokat.

– A szociális ellátásra biztosított költségvetési keret­összeg év végi maradványa terhére 2500 forint értékű ajándékcsomagot nyújt azoknak, akik Nyíregyházán bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, öregségi teljes vagy résznyugdíjra, időskorúak járadékára saját jogon vagy hozzátartozói nyugellátásra jogosultak – mondta dr. Krizsai Anita, a szociális és köznevelési osztály osztályvezetője. Akik december 21-éig valamiért nem tudják átvenni a csomagot, lehetőségük van azt megtenni december 28-29-30-án 8–12 és 13–16 óra között a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati centrumában, illetve január 4–15-éig ugyanott.

Saját érdekükben

– Minden háztartáshoz juttatunk egy karácsonyi csomagot. A képviselő-testület úgy döntött, hogy minden ófehértói ingatlantulajdonosnak a személyi adatokkal megegyező, egységes házszámtáblát készíttetünk (közel nyolcszázat). Azt szeretnénk kérni, hogy a saját érdekükben jól látható módon helyezzék ki – említette Simon József, Ófehértó polgármestere.

LTL, MML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában