Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.12.16. 08:34

Időtálló diákigazolványok: nyomtatni kell az igazolást

Meghosszabbították a lejáró diákigazolványok érvényességét.

KM

A járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követően 60 napig (várhatóan április 9-ig) elfogadják a diákigazolványokat.

A köznevelésben a 2019/2020-as tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2019/2020-as tanév I. és II. féléves matricájával, illetve a 2020/2021-es tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat fogadják el. Ezekkel a kedvezmények is a meghosszabbított időtartamig vehetők igénybe, sőt ez azokra is vonatkozik, akik befejezték az iskolát, és nem tanultak tovább – tehát a jogviszonyuk a 2019/2020-es tanévben lezárult, és rendelkeznek diákigazolvánnyal – erősítette meg az eduline.hu. Azok, akik bármilyen okból nem tudtak diákigazolványt igényelni, de van aktív jogviszonyuk, igazolást kaphatnak.

Nem elég a mobil

Ez most szkennelve, elektronikusan is kiküldhető, otthon kinyomtatható. A közlekedési szolgáltatók nyomtatott aláírással és pecséttel is elfogadják. Fontos, hogy elektronikus formában (például mobilon felmutatva) nem fogadják el az igazolásokat, ezért kell kinyomtatni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában