Vetélkedő

2020.12.01. 09:48

Nem hevertek parlagon, inkább vetélkedtek

A megyei kormányhivatal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával, több intézmény együttműködésével ismét megrendezte a megye általános és középiskolás diákjai számára a „Ne heverj parlagon!” vetélkedőjét, amelyet a vírushelyzet miatt online formában tartottak.

Nagy sikere volt

A diákok 3 fős csapatokkal jelentkezhettek egy, a parlagfűhöz és annak hatásaihoz kapcsolódó kisfilm beküldésével. A diákok felkészülését a kormányhivatal szakemberei előzetesen felkészítő anyagokkal segítették. A beküldött kisfilmeket szakmai zsűri értékelte, a közösségi médiában pedig lájkokat is lehetett szerezni. Az esemény oldalát sok diák követte, így a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatos ismeretek nem csak a részt vevő diákokhoz juthattak el. Az ismereteket felmérő online versenyen minden csapat egy időben töltötte ki a feladatlapot, a végeredmény az online teszt, a „lájkverseny” és a kisfilmek értékelése után alakult ki.

A középiskolák között a Menőgazdászok (ÉASzc Baross László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) csapata győzött, megelőzve a Gyomlányokat (ÉASzC Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola) és a Westsik 9. a (ÉASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző) együttesét. Az általános iskolák versenyét az Irtójók (Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola) nyerte, második lett a Covid-mentes csapat (Vajai Molnár Mátyás Általános Iskola), a harmadik pedig a ParlagÁsz (Pátrohai Móricz Zsigmond Általános iskola).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában