Magyar Közút

2020.12.04. 11:51

Nő a forgalombiztonság a 3832-es jelű Kisvárda-Révleányvár összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 3832-es jelű Kisvárda-Révleányvár összekötő út 958 méteres szakasza teljeskörűen megújult. A beruházás a TOP-1.3.1-16-SB1-2017-00001 azonosítószámú, „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 4.” elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt a 3832-es jelű úton túl további megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,458 milliárd európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 958 méteren újult meg a 3832-es jelű összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-16 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, mintegy 71,4 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Kisvárda-Révleányvár összekötő út 4+765,28 és 7+570 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodott az aszfalt útburkolat felújításáról, a vízelvezetés javítására burkolatszélmenti szegély beépítéséről, kiemelt szegélyes autóbusz szigetperonok építéséről, külterületi ívekben iránytáblák kihelyezéséről, martaszfalt útpadkák és tartós útburkolati jelek készítéséről.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 57 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

- Magyar Közút Nonprofit Zrt. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában