Nyíregyházi Állatpark

2020.12.21. 16:19

Nyíregyházi segítség határ menti állatkerteknek

Nagyváradra tigrisek, Eszékre oroszlánok, Palicsra fókák érkeznek a Nyíregyházi Állatparkból.

Fotó:

A Nyíregyházi Állatpark fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyar lakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket, így amikor megtudták, hogy a szerbiai Palics állatkertjében elpusztultak a borjúfókák, a segítségükre sietettek.

A Nyíregyházi Állatpark borjúfókapárja, Kuksza (18) és Beni (19) így Palicsra kerülnek. A szállítást több hónapnyi papírmunka és állattréning előzte meg. A szerbiai kollégákkal a takarmány és vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról is, felkészítették az úszólábúakat a „beládázásra” és az utazásra. Az állatok jó kezekben lesznek, hiszen korábban a palicsiak többször ellátogattak Nyíregyházára tapasztalatcserére.

Fotók: Nyíregyházi Állatpark

A határ menti állatkertek segítése itt nem ért véget, hamarosan a horvátországi Eszék állatkertje oroszlánkölyköket kap Nyíregyházától, a romániai Nagyvárad pedig szibériai tigris fogadását tervezi – tájékoztatta szerkesztőségünket Petró Zsuzsa, az állatpark szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában