cigarettacsempész

2020.12.17. 11:32

Origo: Nem árulja el az MSZP, hogy kapott-e pénzt a cigarettacsempészésen lebukott politikusától

Több mint egy hete nem reagál érdemben az MSZP vezetése a cigarettacsempészésen lebukott politikusuk, Legény Zsolt botrányára, pedig egyre több a kérdőjel az ügyben.

Fotó: origo, youtube

Annyi biztos, hogy a szocialista vezérkar igényelte számára a diplomata-útlevelet, arra viszont továbbra sincs konkrét magyarázat, hogy ezt milyen célból tették. Az Origo éppen ezért a párt sajtóosztályához fordult kérdéseivel, amelyekre a cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. Így nem derült ki, hogy a szocialisták kaptak-e pénzt az üzelmekből, illetve azokon keresztül, azonban a masszív hallgatásból arra lehet következtetni, hogy Legény nem saját hasznára dolgozott. Az ügy egyre botrányosabb, az Origo által megkérdezett titkosszolgálati szakértők szerint azt sem lehet kizárni, hogy a volt szocialista politikus kapcsolatban áll az ukrán maffiával.

Az MSZP etikai bizottságának volt elnöke és a párt egykori országgyűlési képviselője még múlt csütörtökön bukott le azzal, hogy a határőrök hatalmas mennyiségű cigarettát találtak az ukrán–magyar határon megállított autójában. A politikus járművét azért állították félre a Beregsurány-Luzsanka határátkelőnél, mert gyanússá vált, hogy ukrajnai akkreditáció nélkül érkezett, és autóján nem volt diplomatarendszám, mégis diplomata-útlevelet mutatott fel.

Utóbb kiderült, hogy az igazolványt nem más igényelte neki a KKM-nél, mint a szocialista vezérkar. Legény lekapcsolása már önmagában véve sok kérdést felvetett, azonban a történet ezzel a fordulattal teljesen más megvilágításba került. Ugyanis felmerül a kérdés: miért volt érdeke az MSZP-nek, hogy ekkora szívességet kérjen egy cigarettacsempésznek – vagyis egy bűnözőnek?

Hallgatás, belegyezés?

Az ügy körül sokasodó kérdőjelek miatt az Origo a szocialisták sajtóosztályához fordult. Azt szerettük volna megtudni, hogy

- mi az oka annak, hogy az MSZP diplomata-útlevelet igényelt Legény Zsoltnak?

- kapott az MSZP valamilyen módon pénzt volt politikusától, illetve üzelmein keresztül?

- tudott-e bárki a párt vezetésében, illetve az MSZP-ben Legény Zsolt (csempész-)tevékenységéről?

A cikk megjelenéséig nem érkezett válasz, így továbbra sem derült ki, Tóth Bertalanék

- miért tartották fontosnak, hogy Legénynek diplomata-útlevelet szerezzenek;

- kaptak-e pénzt volt politikusuk üzelmeiből, illetve azokon keresztül, így szóba jöhet-e a tiltott pártfinanszírozás;

- tudtak-e a lebukott etikai bizottsági elnök tevékenységéről.

A pártközpont hallgatásával csak erősíti a gyanút, miszerint Legényen keresztül ismeretlen eredetű pénzek vándorolhatnak a pártkasszába, és ilyen formában a pártvezetés tudott a piszkos ügyletekről.

Forrás: origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában