ér ez ennyit?

2020.12.11. 12:34

Parkolás a belvárosban – kétszáz méter séta megárt?

Forgalmasabb napokon mindig is problémás volt a belvárosban parkolóhelyet találni, az utóbbi hetekben viszont feltűnően kaotikus jeleneteket tapasztal aki, a Szabadság tér vagy a Korzó környékén jár.

Fotó: Mate Janos

Ideges autósok, dudálás, egész kocsisorok leparkolva a tilosban, mintha természetes lenne. Ilyen képet mutat délutánonként a belváros Korzó felőli része.

Képeinken is jól látható, nem egy-két autós hány fittyet a szabályokra, a megállni-, vagy akár a behajtani tilos táblák is mintha csak a városkép színesítését szolgálnák az utcasarkokon. Bár azt is látja az erre járó, hogy a közteresek és a rendőrök szinte nap mint nap büntetnek, mégsem csökken a tilosban hagyott járművek száma.

Különös ez főleg úgy, hogy a belvárostól szó szerint pár lépésre hatalmas parkolók várják az autósokat, melyek ha nem is konganak az ürességtől, kényelmesen található bennük parkolóhely – valóban ingyen, mert sokan így a büntetést is megspórolhatnák. Az Egyház-Síp utcai parkolótól, vagy a Continental Aréna illetve az új uszoda parkolójától igazán nem nagy távolság a belváros. A séta egészséges és az idegeink sem mondják fel a szolgálatot, miközben a Korzó mellett küzdünk a helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában