Vadászat

2020.12.03. 10:26

Új székhelyre költözött a vadászok kamarája

Tágasabb helyen, jobb körülmények között lesz az ügyintézés.

KM

Talán nincs olyan vadász a megyében, aki ne tudná, hogy hol van a megyei vadászkamara. Bár a Vörösmarty tér nem mindenkinek cseng ismerősen, de azt tudják, hogy hol kell kiváltani a vadászjegyet, netán hol kell vizsgára jelentkezni. A vadásztársasági képviselők, hivatásos vadászok havonta, sőt akár hetente is megfordultak a szerény, egyszerű épületben.

Átalakítás, felújítás

Az egykori Kemév-székház felvonulási épületeként felhúzott épület maga sem gondolta, hogy ilyen sokra viszi. De az idő könyörtelenül telik és nemcsak küllemével, hanem használhatóságával is egyre kevésbé volt alkalmas arra, hogy megfeleljen a megyei vadászok által támasztott igényeknek.

– Már többször felvetődött az új székház igénye, de részint a magas ingatlanárak, részint a megszokás mindig elodázta a vásárlást. A téma 2018-ban újra napirendre került, és sikerült is találni egy alkalmasnak tűnő ingatlant, majd a 2019. évben olyan pályázati forrásokat sikerült elnyerni, amelyek elegendőnek bizonyultak az ingatlan megvásárlására – tájékoztatta lapunkat Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára. – Megkezdődött az épület átalakítása, felújítása, amit jó néhány vadásztársunk kísért figyelemmel, sőt segítette is a lehetőségeihez mérten. Közel másfél évnyi munka után jutottunk el addig, hogy áttelepülhettünk az új székházba, s mostantól ott várjuk a vadászokat a megszokott munkarenddel.

Elérhetőségi útvonal

A hivatalos cím: Nyíregyháza-Sóstóhegy, Muskotály utca (a házszám­igénylés még folyamatban van). A Kemecsei úton a Farm Tüzép telephelyét elhagyva a következő kereszteződésben jobbra kell fordulni, arra van a Nyírerdő Zrt. nyíregyházi telephelye is. A vasúti átjárón áthaladva balra egy üres telek és egy kis erdőcske között, a második murvás bejáróúton kell befordulni a megyei vadászkamarához.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában