Tiborszállás

2021.01.20. 08:03

Az óvoda felújítása a legfontosabb feladat

Az elmúlt esztendőben a koronavírus járványa átírta mind a magánszemélyek, mind az önkormányzatok életét és munkáját is.

MML

Forrás: Önkormányzat

Tiborszállás polgármesterét, Tulbura Gábort arról kérdeztük meg, mit vár vajon az idei esztendőtől.

Aggódnak az idősek

– Először is azt várom az új esztendőtől, hogy a település lakosságának a védőoltása olyan ütemben és mértékben valósuljon meg, hogy a közhangulat lenyugodjon. Tiborszállás ezer lakosából háromszáznál többen 65 év felettiek, a járvány némi aggodalmat vált ki az emberekből. De ez érthető is, idősekről van szó, a hozzátartozók sok esetben városokban élnek, s a tiltás miatt nem tudnak olyan családi kapcsolatokat ápolni, mint a korábbi években az megszokott volt. Ha sikerül megteremteni a nyugalmat, akkor meg a járvány negatív gazdasági hatásait kellene felszámolni az állam segítségével – magyarázta Tiborszállás vezetője.

– Azt gondolom, önmagukban az önkormányzatok képtelenek lábra állni, főleg egy olyan apró település esetében, mint Tiborszállás. Nem tudunk bevételeket produkálni, nincsen nonprofit kft.-nk, ami tudna segíteni az önkormányzat működésében.

– A tavaly megvalósult pályázatokat most számoljuk el. Ilyen volt például a ravatalozó felújítása, valamint civil szervezeteknek segítettünk forrást találni működésükhöz. A civil szervezetek eszközfejlesztésre pályáztak a Leader programban. A Gyermekétkeztetési Alapítvány – a kuratórium elnöke az óvoda vezetője – irodaszerekre, a gyermekeknek foglalkoztatóeszközökre, továbbá bútorra, számítástechnikai eszközre nyert támogatást. Mindezek az óvoda mindennapi életét segítik. Az orvosi rendelőt, a hivatalt, az önkormányzati konyhát sikerült felújítani, most az óvoda korszerűsítése lenne számunkra a legfontosabb feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában