Koronavírus

2021.01.30. 10:19

Beadják a védőoltásokat a nyíregyházi idősotthonokban

A részletekről dr. Kása Brigitta aljegyző, a nyíregyházi operatív munkacsoport vezetője tájékoztatott.

Fotó: Szarka Lajos

A Megyei Oltási Munkacsoport döntése alapján január 30-án adják be a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ mindkét telephelyén – a Rozsnyai utcai és a Pacsirta utcai bentlakásos idősotthonokban – a Pfizer-Biontech Covid-19 védőoltásokata.

Az oltás beadása önkéntes, az életkoruk és betegségeik miatt veszélyeztetett csoportba tartozó gondozottak és az ott dolgozók oltással kapcsolatos tájékoztatása megtörtént, egy gondozott kivételével valamennyien élnek ezzel a lehetőséggel.

Az idős lakókkal kapcsolatba kerülő dolgozók mindegyike – felelősségteljes döntést hozva – az oltás felvételét választja, akárcsak az olyan mindennapi munkát segítő munkatársak, mint a gyógymasszőr, gyógytornász és a mentálhigiénés szakember.

Az első oltást így összesen 61 idős gondozott és 44 dolgozó, illetve segítő kaphatja meg. A bonyolult logisztikát és szervezést igénylő feladat ellátását nagyban segíti, hogy az érintettek már kitöltötték az oltás felvételéhez, beadásához szükséges dokumentumokat. A vakcinázást a Jósa András Oktatókórház egészségügyi dolgozói végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában