újrakezdés

2021.01.04. 14:47

Bíznak a helyzet javulásában

Legyen szó kultúráról vagy gazdaságról, nem könnyű a tervezés.

SZA, TG

Nyíregyháza 20170907 Michelin gyár, Taurus

Forrás: MW-archív

Fotó: Foldi D. Attila

– Nagyon nehéz az előttünk álló évet megtervezni, hiszen nem tudjuk, mikor fogadhatunk újra nézőket, s mikor állhat vissza az életünk a pandémia előtti kerékvágásba – mondta lapunknak Kirják Róbert, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója, aki abban bízik, a teátrum márciustól ismét kinyithatja a kapuit a közönség előtt.

Kirják Róbert
Fotó: Juhász Éva

– Azt remélem, hogy nyáron a Rózsakert Szabadtéri Színpadon a teljes nézőtéri kapacitást kihasználhatjuk, hogy méltó módon tudjuk megrendezni a 20., jubileumi VIDOR Fesztivált, és hogy a következő évadot már a megszokott rend szerint kezdhetjük el – fogalmazott az igazgató, aki a járvány miatti teljes leállást tavasszal nagyon nehezen élte meg.

– Nem volt könnyű időszak, hiszen amit évek alatt felépítettünk, az pár hét alatt összeomlott, de miután elfogadtam, hogy ez rajtunk kívül álló okok miatt történt, sikerült magamban mindent helyre tenni. Az őszi időszak könnyebb volt, mert a próbák folytatódtak, az online tartalmaink, a Móricz-(F)Actor és a Móricz Anno segítségével pedig tudtuk tartani a kapcsolatot a nézőinkkel – tette hozzá.

Még több digitális megoldás

– Arra számítunk, hogy a ­Michelin Hungária Kft. számára a 2021-es év inkább a 2019-eshez, mint a 2020-ashoz hasonlít majd – szögezte le mindjárt a jövő évi tervekre vonatkozóan dr. Nemes Attila. A Michelin nyíregyházi üzemének ügyvezetője hozzátette: a felső kategóriás abroncsok kereslete hónapok óta ismét igen magas, és az előrejelzések alapján ez 2021-ben is így lesz, ezért a nyíregyházi gyárban várhatóan teljes kapacitással dolgoznak majd.

Dr. Nemes Attila

– Az autógyártók és az utánpótláspiac igényeihez igazodva 2021-ben minden eddiginél több új gumiabroncsot fogunk fejleszteni. Folytatjuk beruházásainkat, elsősorban a kis szériák, illetve a nagy méretű gumiabroncsok hatékony gyártása érdekében. Több digitális megoldást vezettünk be a távmunka, az oktatások, a csapataink közötti kapcsolattartás megkönnyítésére 2020 első negyedévében, ezeket a megoldásokat az idén is alkalmazni fogjuk. Az elmúlt hónapokban új irányítási és előrejelzési módszereket, valamint ellátói és logisztikai folyamatokat alakítottunk ki, így tehát 2021-ben is képesek leszünk gyorsan reagálni, ha a járványügyi helyzet hirtelen változása miatt mégis nem várt fejleményekkel szembesülünk a piacokon – fogalmazta meg várakozásait dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője, végül megerősítette: – Ameddig csak szükséges, továbbra is alkalmazunk minden szükséges higiéniai szabályt, hogy megóvjuk munkatársaink egészségét. Ez egyértelmű prioritás!

SZA, TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában