Nyíregyháza

2021.01.28. 07:29

Diákokat mentorálhatnak

A jelentkezők segíthetik a kistelepüléseken élő diákok pályaorientációját, továbbtanulását.

KM

Fotó: Sipeki Péter

A következő félévben is folytatódik a Tanítsunk Magyarországért program, már 7 egyetem hallgatóival, folyamatosan bővülő programmal és töretlen lelkesedéssel – tette közzé a Nyíregyházi Egyetem közösségi oldalán.

Ösztöndíjat is kapnak

A jelentkezők segíthetik a kistelepüléseken élő általános iskolás diákok pályaorientációját, továbbtanulását és közösségi élményeit, továbbá rengeteg tapasztalatot szerezhetnek, nagyszerű támogató közösséghez tartozhatnak.

A munkájukért a mentorok havi 30 000 forint ösztöndíjban is részesülhetnek, és ingyen utazhatnak az országban a MÁV és a Volánbusz járatain.

A Tanítsunk Magyarországért program a Nyíregyházi Egyetem nappali vagy levelező tagozatos hallgatói számára is elérhető, akik a féléves felkészítő kurzus felvétele után megismerkednek a projekttel, elsajátítják a szükséges készségeket, ismereteket. A féléves felkészítő kurzus sikeres elvégzése után 3-4 kisdiák mentorálását kezdhetik meg az egyetemhez közeli kistelepülések valamelyikén, heti 6 órában – olvasható a felsőoktatási intézmény közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában