Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.01.16. 09:10

Egy jobb életért gyűjtenek Zsombinak

A két önkéntes már több segítőakcióban is részt vett korábban.

KM

Fotó: Tóthné Gyurkó Kinga

A nyilvánossághoz fordult Zsombor, a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú családja, hogy sikerüljön összegyűjteni a gyógyulásához szükséges összeget. Ő a negyedik magyar kisfiú, akinek a világ legdrágább gyógyszerére, a több mint 700 millió forintba kerülő Zolgensmára gyűjtenek.

Júliusban kezdődött a gyűjtés Zsombinak, hogy előteremtsék a tekintélyes összeget. Nemrégiben Nyíregyházán is elindult a kupakgyűjtés, hogy a méregdrága gyógyszernek hála Zsombor is teljesebb életet élhessen. Két önkéntes fáradtságot nem ismerve látott neki a szervezésnek, melynek eredményeként a megyeszékhelyen és környékén 18 gyűjtőponton adhatják le a kupakokat a segíteni szándékozók. Jaszkovics­né Csoma Enikő és Molnár Debora korábban már több segítőakcióban is részt vett, és amikor megismerték Zsombi történetét, azonnal a tettek mezejére léptek.

Összetartó közösség

– Az emberek nagyon szeretik, amikor adhatnak, és látják tettük eredményét, a nyíregyházi emberek pedig már többször bebizonyították, hogy milyen összetartó közösséget alkotnak. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, a megyeszékhelyen túl Nyírturán, Rakamazon és Tiszavasváriban is van már kupakgyűjtőpont, továbbá iskolák, óvodák is segítenek. Utóbbiakba a vírushelyzet miatt külsősök nem léphetnek be, ezért házon belül gyűjtenek – ismertette a helyi segítőakciót Jaszkovicsné Csoma Enikő. Molnár Debora elmondta, január 14-én több mint 494 millió forintnál járt a gyűjtés. Az önkéntesektől megtudtuk, a szervezés rengeteg munkával jár, melyet munkaidő után szabadidejükben végeznek, és nagyon fontos, hogy felkeltsék az emberek érdeklődését.

Az akcióról további részleteket találnak az önkéntesek közösségi oldalán, az Együtt Zsombiért Nyíregyházán és környékén csoportban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában