Nyíregyházi Állatpark

2021.01.20. 16:46

Elköltöztek a nyíregyházi orrszarvúk

Az állatpark legújabb attrakciója az Indiaház, ahol a víz alól is megnézhetjük majd a szirtcápákat.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere helyszíni szemlét tartott a Nyíregyházi Állatparkban, az új Indiaházban Gajdos László igazgató vezette körbe – tudatta a városházi sajtószolgálat.

Az indiai állatvilág bemutatását szolgáló Indiaház tovább növeli a Nyíregyházi Állatpark attrakcióinak számát. A projekt keretében egy többfunkciós raktár is épült, amely az állatpark működését segíti. A kivitelezés befejeződött, a raktár műszaki átadásával júliusban, az Indiaházéval decemberben végeztek. Most a belső dekorációt építik és az állatokat költöztetik, a három indiai orrszarvú már el is foglalhatta új helyét.

Fotók: Szarka Lajos

A Nyíregyházi Állatpark hosszú ideje dinamikusan fejlődik. Működése az itt bemutatott állatok számát, különlegességét, az elhelyezésüket tekintve is példaértékű. Az állatpark célja a Föld állatvilágának minél szélesebb körű bemutatása a látogatók számára, amihez jól illeszkedik a most megvalósult, India állatvilágát bemutató Indiaház.

Látogatótér: 60 férőhelyes, attraktív, többfunkciós oktató- és közösségi tér. Egy növényekkel gazdagon díszített, csupasz felületeket indiai motívumokat tartalmazó domborművekkel borított terem, amelyből egyfelől elérhető a páncélos rinocérosz belső, másfelől a tengerparti táj a mangroveparttal és cápamedencével, és a szintén innen megközelíthető külön egység, a teknősbemutatók rendszere.

Szirtcápa- és mangrovebemutató: A látogatók számára a medence felszíne teljes egészében látható lesz, és egy tengerparti életképet fog bemutatni. A bemutató területéből kisebb rész a mangrovemocsár, a nagyobb rész a tengervizes medence. A látogatók le tudnak menni a medence alsóbb szintjére, ahonnan a víz alatti látvány is eléjük tárul.

Szárazfölditeknős-bemutatók: Az öt teknősbemutató a látogatótérben, a központi épületrészben lesz, ahol a déli napsugárzást felülvilágítókon keresztül kapják a terráriumok.

Orrszarvú-bemutató: Az állatok és kifutójuk nagyméretű üvegfelületeken keresztül lesznek láthatóak a látogatók számára.

A látogatók várhatóan 2021 tavaszától tekinthetik meg az Indiaházat, a projekt keretében tervezik még egy afrikai madárröpde megvalósítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában