Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.01.15. 15:26

Még van idő felkészülni! Extrém időjárás várható Szabolcs-Szatmár-Beregben

Döbbenetes adatok az előrejelzésben...

Hétfő reggel északkeleten kemény fagyra ébredhetünk; a térképen a nagyobb városainkban várt minimum-hőmérséklet látható, de helyenként akár -15 és -20 fok közé hűlhet a levegő

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A jövő hét első napja igazán hideg, kemény januári faggyal indul. Ennek mértékét sok tényező befolyásolja. A kemény fagyokhoz szükséges, hogy havas legyen a felszín, nagyon alacsony legyen a levegő harmatpontja, ne fújjon a szél, valamint kevés felhő legyen az égen, vagy teljesen derült legyen az ég.

Az első három feltétel északkeleten – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében – többfelé biztosan adott lesz, a negyedik, azaz a felhőfedettség mértéke lesz a kérdéses tényező.

Az idokep.hu jelenlegi számításai szerint ahol északkeleten kevesebb felhő lesz az égen, ott akár -15 fok köré, helyenként akár -20 fok közelébe hűlhet a levegő.

A térképen a nagyobb városainkban várt minimum-hőmérséklet látható, de helyenként akár -15 és -20 fok közé hűlhet a levegő | Forrás: idokep.hu

Nyugaton, délnyugaton enyhébb lesz a reggel, de ott is -8 fok körüli minimumokra számíthatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában