20 éves a szon

2021.02.15. 07:30

9 éves volt Luxus Vivi, amikor elindult a Szabolcs Online

Vajon a meseszép nyíregyházi sztármami is az első olvasóink között volt 20 éve?

Ezt írta a Kelet-Magyarország 2001. február 15-én

Mától egész nap szolgáltat a Szabolcs Online

Mától elindul a Szabolcs Online, az Inform Média legújabb internetes újságja – jelentették be Nyíregyházán a sajtó képviselőinek. Elhangzott: a Szabolcs Online mindenekelőtt a megye első számú hírforrására és vezető napilapjára, a Kelet-Magyarországra támaszkodik, a szerkesztőség aktív részvételével készíti a világhálóra a szűkebb pátria, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye információit.

A technika csodájának köszönhetően a szerkesztőségbe beérkező fontos hírek, események, fotók szinte azonnal megjelennek a világhálón. A megye lakóinak kellemes szórakozást, nyereményjátékokat, olvasói vitafórumokat és számos más újdonságot is tartogat a netlap (internetes lap). Valójában amolyan forródrótként is értelmezhetjük tehát az új médiumot, amely a http://www.szon.hu internetcímen tekinthető meg éjjel-nappal.

Az Inform Média másik portálja, a Hajdú Online sikereire alapozva indul a Szabolcs Online gárdája az internet-hozzáféréssel rendelkező olvasók, forgalmazók kegyeinek elnyeréséért.

A sajtótájékoztató résztvevőit Szűcs Gergely tájékoztatja a Szabolcs Online szolgáltatásairól

Remélhetőleg mindenki hamar megtalálja a neki legérdekesebb cikkeket, képeket, intelligenciatesztet. Várható továbbá, hogy sokan kihasználják azt az internet adta lehetőséget, hogy képeslap küldésével kedveskedjenek ismerőseiknek, illetve akár egy pillanat alatt tájékozódjanak a helyi eseményekről, időjárásról, sportról.

Mivel a Szabolcs Online-t készítők szeretnének többletinformációt nyújtani, ezért a napilap terjedelmén túlmenően a felnőtt olvasóknak hosszabb, több képpel illusztrált cikkeket – no meg egy csöppnyi erotikát – is közzétesznek a portál hasábjain. A szerkesztők remélik, sikerül megvalósítani, hogy ezzel az információáramoltatással is segítsük megyénk gazdasági, kulturális életének felfrissítését, gazdagítását.

A Szabolcs Online keresőrendszerében egyébként villámgyorsan megtalálhatóak a legfontosabb cégek, mozik, éttermek, iskolák címei, kínálatai, adottságai. Párbeszédre ad lehetőséget honlapunk a városi, falusi polgároknak a chat alkalmazása révén.

A V.I.P. chat keretein belül pedig minden héten más-más közismert, érdekes személyiséggel beszélgethetnek el látogatóink az anonimitás minden előnyét kihasználva. Mivel a beszélgetésekben részt vevőket nem lehet azonosítani név, lakcím szerint, ezért ez az alkalmazás elősegíti a közvetlen kapcsolatot városaink, településeink vezetői és a lakossága között, s várhatóan a demokrácia alapját, a szólásszabadság gyakorlati megvalósítását is szolgálja. Ezt támasztja alá testvérlapunk, a Hajdú Online-on eddig megrendezett V.I.P. chat is.

A Szabolcs Online egyébként a Kelet-Magyarország Szerkesztőségének épületében készíti lapjait, a megyei újság telefonszámán, és természetesen a elektronikus levélcímen várja a két internetes szerkesztő a véleményeket, javaslatokat, észrevételeket és a hozzászólásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában