Tiszanagyfalu

2021.02.15. 07:57

A faluprogram nyertese

Tiszanagyfalu vezetése ügyesen pályázva mindent be tud szerezni, amire a községnek szüksége van.

MJ

Fotó: Máté János

Épülő, szépülő települése a Nyíri-Mezőségnek Tiszanagyfalu, ahol annyira szeretnek élni az emberek, hogy amint meghirdetnek egy eladó ingatlant, szinte „röptében” lecsapnak rá. De az 1906 lélekszámú községről – Rudolf János Ferencné polgármester „kalauzolásával” – mást is megtudhattunk. Például, hogy különálló településrésszel bír, Virányossal, ott is több mint háromszázan élnek.

– A tavalyi évet górcső alá véve azt mondhatom, Tiszanagyfalu a Magyar Falu Programnak köszönhette és köszönheti a legtöbbet. Általa tudtuk eszközbeszerzéssel is megtoldva felújítani 2019-ben a védőnői szolgálatunkat, aztán lettek új orvosi eszközeink. Virányoson új háziorvosi rendelőt emeltünk, és a településrész óvodájának a tetőszerkezetét is ebből az állami forrásból tudtuk felújítani, közel 18 millió forintos ráfordítással. Sikerült egy markolóra is szert tennünk, ami karbantartási feladatokhoz, árokásásához, útjavításhoz, hóeltakarításhoz lesz kiváló. A gépet még nem választottuk ki, de az összeg, a közel 15 millió forint már a számlánkra került.

Csodaszép park, új bölcsőde

– Különösen büszkék vagyunk a megszépült közösségi terünkre az energetikailag megfiatalodott polgármesteri hivatal és a fogorvosi rendelő között. Sokat dolgoztunk rajta és környezetén, de a zenélő, kivilágított szökőkútjával, igényes kertépítészetével a község éke. A műszaki átadáskor még az ellenőr se akarta elhinni, hogy a harsogóan zöld fű igazi.

Ezzel sem volt vége a felsorolásnak. Decemberre átadták az óvodaudvar új játékait, csupán a parkosítás marad tavaszra. A falu 12 frekventált pontján építettek ki internet­elérési csatlakozópontokat, s ugyan a 15 ezer eurós uniós forrásból megvalósuló Wifikorzót hivatalosan még nem adták át, már most is működhetne. Pályáztak napelemre, konyhai nagy ipari gépekre, szemléletformáló programra, sőt a Morotva partjára még romantikus sétányt is álmodtak.

– A legbüszkébbek arra a 12 férőhelyes bölcsődénkre vagyok, amelyet a korábban megvásárolt központi telken 2022-re tervezünk átadni. Összesen 161 millió forintot nyertünk rá, és mindenki nagyon fog örülni neki – zárta ismertetőjét a község vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában