Kelet-retró

2021.02.15. 08:00

A golyó állította meg az ámokfutót Ajaknál

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

1971. február 15., vasárnap

Nyíregyházi házszámok – kék zománcból

A kobaltkék alapra kerülő fehér feliratok a város hivatalos térképe alapján készülnek, darabonként átlag negyven forintért. A város táblásítása a Jósavárosból indult, innen haladnak a város déli része felé. A tizenkétezer táblából már csak pár ezer árválkodik a raktárban, várva, mikor kerülhet a járókelők szeme elé. A Nyíregyházi Lakásszövetkezet vállalta, hogy március végéig valamennyit helyére szegezi.

1981. február 15., péntek

A golyó állította meg az ámokfutót Ajaknál

Február 12-én a demecseri körzeti megbízott a 4-es főúton Székely és Demecser között egy személygépkocsit meg akart állítani. Azonban az autó vezetője a rendőri jelzést észlelvén megfordult járművével és Kisvárda irányába elhajtott.

A körzeti megbízott rádión segítséget kért. Ennek nyomán a Kisvárdai Rendőrkapitányság egy autót, benne két járőrrel a 4-es főútra irányított. Az URH-ban ülők a kérdéses gépkocsit a 4-es főúton Ajaknál észlelték. A rendőrök az út felezővonalánál elhelyezkedvén zseblámpáikkal a száguldó autónak „állj”-jelzést adtak. Azonban a gépkocsi vezetője a járműve sebességét nem csökkentve a rendőrök mellett elhaladt, méghozzá úgy, hogy azok a baleset elkerülése érdekében kénytelenek voltak félreugrani.

Ezután az egyik rendőr szolgálati pisztolyából az autó bal hátsó kerekére célzott lövést adott le. A lövedék a kocsi hátsó lámpáján át a csomagtérbe hatolt és a pótkereket érintve megakadt. A lövés hatására megállt az autó, amelyet egy 26 éves demecseri magánkereskedő férfi ittasan vezetett. Az autóban rajta kívül még öten ültek, ami szintén szabálytalan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában