filmhíradó

2021.02.28. 15:44

Ablak a múltra – nyíregyházi séta és pilótaképzés a régi filmtekercseken (videó)

Ezúttal ötven évet repülünk vissza az időben. Lenyűgöző felvételeken láthatjuk a megyeszékhely mindennapjait. 620-as fordul a pártháznál, taligás várakozik fuvarra – tartson velünk most is!

Forrás: filmhiradokonline

Az első híradórészlet, mely 1971 szeptemberében készült Nyíregyházi Képek címmel, mai szemmel igazán izgalmas sétára invitálja a nézőt. A felvételeken láthatjuk az ötven évvel ezelőtti belvárost, az akkor újnak számító Szabolcs Hotelt és a még épülő félben lévő „pártházat” a Szarvas utca elején.

A körút épp megépült házai, vagy a gumigyár félmeztelen munkásai mellett érdekessége még a felvételnek, hogy több képen is a korabeli járókelőket, az akkori nyíregyháziakat örökítették meg az utókor számára a híradósok.

Pilótaképzés

Második filmünk egy évvel később, 1972-ben készült. A rövid bejátszásban a – természetesen a régi, Rákóczi utcai épületben működő – Mezőgazdasági Főiskolán folyó pilótaképzéssel ismerkedhetett meg a korabeli mozilátogató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában