Nyíregyháza

2021.02.26. 15:44

Ahol kötelez a tradíció

A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetében jelenleg ötszáz hallgató tanul.

TG

A megyei önkormányzat online fórumra invitált mindenkit, aki érdeklődik a helyi identitástudat, a helyi közösségekben rejlő erő iránt. Az egyik ilyen közösségteremtő intézmény a Nyíregyházi Egyetem, annak is a Gazdálkodástudományi Intézete, melyet Kósáné dr. Bilanics Ágnes intézetigazgató mutatott be a szerdai előadása során.

Folyamatos fejlődés

A szakember kiemelte: az intézet már huszonöt éve végzi oktatási tevékenységét és képviselteti magát a hazai gazdaságtudományi felsőoktatásban, ez a tradíció pedig kötelezi őket a minőségi, hallgatócentrikus oktatásra és a folyamatos fejlődésre.

– Intézetünkben jelenleg több mint ötszáz hallgató tanul. Elsődleges célunk az olyan magasan képzett, gazdasági és turisztikai szakemberek képzése, akik a modern gazdaságtudományi és szakmai ismereteik birtokában minden tekintetben megfelelnek a munkaerő­piac elvárásainak, és sikeres teljesítményükkel igazolják oktatói-kutatói munkánkat. Ebből adódóan oktatásunkat olyan alkalmazott kutatásokra építjük, melyekkel a hallgatóink gyakorlatcentrikus képzését kívánjuk elősegíteni – sorolta online előadásában Kósáné dr. Bilanics Ágnes.

A Nyíregyházi Egyetem és a Lego együttműködése évek óta töretlen és gyümölcsöző | Fotó: egyetem

A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének vezetője hozzátette, ezeket a célkitűzéseket igyekeznek megvalósítani a beregszászi intézetükben is, mégpedig a hazai és a nemzetközi szakmai partnereik, stratégiai szövetségeseik bevonásával.

– Napjaink gazdasági élete igényeinek figyelembevételével indítjuk el duális képzéseinket, melyekkel a piaci szereplők igényeit szeretnénk maximálisan kielégíteni. A hazai gazdasági felsőoktatásban betöltött küldetésünkkel tehát hallgatóink, oktatóink és minden stratégiai partnerünk számára olyan inspiráló alkotóközeget biztosítunk, mely segíti őket sikereik elérésében – fogalmazott Kósáné dr. Bilanics Ágnes, aki beszámolt arról is, hogy a Nyíregyházi Egyetemnek jelenleg közel nyolcvan duális partnere van, példaként pedig a Legót hozta fel, amely 2017-ben egy speciális közösségi teret is létrehozott az oktatási intézményben.

Szakmai kapcsolatok

– A Magyar Nemzeti Bankkal is remek a kapcsolatunk, 2016-tól minden évben, cserébe a kitűnő tanulmányi eredményükért, három hallgatónk kap tőlük ösztöndíjat, ahogy a hátrányos helyzetű diákjainkat is támogatják havi harminc- és negyvenezer forint közötti összegben – emelte ki a gazdasági és a társadalmi együttműködések fontosságát az intézetigazgató, aki előadásában szólt még az angol nyelvű képzéseikről, példaként a turizmus-vendéglátást említve, melyek a külföldi hallgatóik számára praktikusak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában