Beszterec

2021.02.28. 09:10

Amire csak lehet, pályáznak

Az elmúlt évben több nagy beruházást is átadtak a községben.

CsA

– Jól indult az előző év, pozitív volt a költségvetésünk is, ám a koronavírus megjelenésével nehezebb volt követni a korábban felvázolt ütemtervünket. A pandémia ellenére igyekeztünk helyén kezelni a dolgokat, segíteni a beszterecieket, tavasszal például minden háztartás kapott egy 7000 forintos élelmiszer- és fertőtlenítőszer-csomagot – mondta el szerkesztőségünk vendégeként Hegyes József, Beszterec polgármestere.

Megújult a település

Április elején ötvenöt közfoglalkoztatottal elindult a Start közmunkaprogram.

– Huszonnyolc hektár földön gazdálkodunk, a konyhánk teljesen önellátó, napraforgónk, kukoricánk még maradt is. A barackosunk nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ráadásul azok közül, akik értenek hozzá, tízen-tizenketten visszatértek a munka világába. Őket ugyan nehéz pótolni, de mégiscsak jó hír, hogy el tudtak helyezkedni. Betonüzemünkben térkövet, mederlapot gyártunk, ennek köszönhetően tavaly több száz méter járda és vízelvezető árok újult meg Beszterecen, de az utak és a zöld felületek karbantartása is a közmunkások feladata – magyarázta az 1024 lakosú település első embere.

Hegyes József Beszterec polgármestere.
Fotó: Sipeki Péter

– Amire csak lehet, pályázunk, így újulhatott meg és korszerűsödhetett tavaly a polgármesteri hivatal, az óvoda 36, az orvosi rendelő 60, a konyhánk 40 millió forintból. A gyermekjóléti szolgálat épületét 2020 őszén fejeztük be, erre szintén negyvenmillió forintot nyert a település, de Beszterec legfontosabb és leginkább várt beruházása is befejeződött: közel egymilliárd forintból ötezer folyóméter szennyvízhálózatot építettünk ki. Emellett 27 millió forintból ezer méter belterületi utat állítottunk helyre, és orvosi eszközök beszerzésére 2,7 millió forintot nyertünk. Nyáron beadtunk két pályázatot egy minibölcsőde, valamint egy 60 férőhelyes ebédlő és melegítőkonyha kialakítására összesen 310 millió forintból. A tervek szerint 2022 nyarán átadhatjuk a két épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában