Vaja

2021.02.22. 16:55

Előrelépnének a turizmusban is

Vaján fontos és jelentős fejlesztésekben gondolkodnak.

KM

Tisza Sándor Rajmund | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Több szempontból is nagyon nehéz évet hagyott maga mögött a kisváros. Márciusban a koronavírus-járvány átírta az emberek életét, májusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Tisza Sándor polgármester, ősszel új településvezetőt választottak a vajaiak. A polgármester Tisza Sándor Rajmund lett, aki önkormányzati képviselőként, alpolgármesterként szerzett tapasztalataival szeretne az édesapja nyomdokain, de új utakon is haladni.

– A járvány elleni védekezés sok feladatot adott az önkormányzatnak, fertőtlenítettük a közterületeket, korlátozásokat vezettünk be, maszkokat varrtunk és osztottunk. A járvány kezdetekor élelmiszercsomagot is kaptak a rászorulók – említette a polgármester.

– Sikerült befejeznünk az iparterület-fejlesztési projektünket, a közművesítés megtörtént, és munkahelyteremtő beruházásokat szeretnénk Vaján elindítani – mondta a városvezető, aki bízik benne, hogy az elmaradt városi rendezvényeket az idén megtarthatják, s lassan minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

Fejlesztési tervek, célok

– Elkezdődött egy közvilágítás-fejlesztési projekt, ez nyárra fejeződhet be, szeretnénk energetikailag korszerűsíteni a polgármesteri hivatalt és az óvodát – sorolta Tisza Sándor Rajmund, aki reméli, hogy az egészségház régen vágyott felújítására sikeresen pályázhatnak a Magyar Falu Programban. Ugyancsak ebben a programban elnyerhető támogatással szeretnék például a konyhát, a ravatalozót és az utakat felújítani.

– A vajai tópart fejlesztésével előreléphetnének a turizmus területén is, az pedig komoly, összehangolt munkát igényel a szakhatóságokkal, hogy a Vajai-tó vízpótlása is megtörténjen. Régi álom, hogy új, modern sportcentrumot alakítsanak ki.

– Lényeges feladatunk a város gazdasági stabilitásának a megőrzése, remélem, a tavalyi szintet elérjük, de tudjuk, szigorú, takarékos gazdálkodásra van szükség. Ha újraindul a gazdasági termelés, őszre sikerülhet elérni a korábbi volument – fogalmazott a településvezető, és várja, hogy nyáron Vaja adjon otthont a tárogatós világtalálkozónak, s a város együtt ünnepelhet majd.

Tisza Sándor Rajmund | Fotó: Pusztai Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában