Levelek

2021.02.23. 14:13

Feladatból nem lesz hiány

Dr. Turóczyné dr. Székely Anita tavaly októberben vette át Levelek vezetését.

MI

Mozgalmas évet tudhat maga mögött Levelek, hiszen nemcsak új polgármestert választottak a településen, de számos beruházás is a végéhez érkezett. Dr. Turóczyné dr. Székely Anita lapunknak elmondta, a sok feladat közül az egyik legfontosabb, hogy az önkormányzat működését hatékonyabbá és fenntarthatóvá tegyék.

Új óvoda épül

– Tavaly ez remekül sikerült, jól gazdálkodtunk a bevételekkel, az intézményeink működése is stabil, de törekszünk arra, hogy minden lehetőséget kihasználva bővítsük az alapforrásokat, hogy minél több fejlesztésre nyíljon lehetőség. A Magyar Falu Programban óvodai játszóudvarra kaptunk támogatást, mely tavaly decemberben el is készült. A játszóudvar sok gyermek mozgását segíti majd, és bízunk benne, hogy a szülők és a gyermekek egyaránt örömüket lelik benne – kezdte az elmúlt esztendő értékelését a polgármester, hozzátéve: egy új, ötcsoportos óvoda is épül Leveleken uniós és hazai forrásból. – Kis megtorpanás után új közbeszerzést követően már jól haladnak a munkálatok. Az épület megkapta a nyílászárókat, elkészült a tető, és a belső munkák is jól állnak. A tervek szerint május végére elkészül az óvoda, és szeptemberben már itt kezdhetik a tanévet a leveleki és a környékbeli ovisok – bizakodott dr. Turóczyné dr. Székely Anita, majd hangsúlyozta: a temetőben a ravatalozót is felújítják, szebbé és élhetőbbé téve ezáltal a települést.

– A járási/egyéb startmunka gazdaságfejlesztési programjában is nagyot léptünk előre, egy betonelemgyártó és asztalosüzem épülhet nálunk. A projekt augusztus végén készülhet el, ezzel bővíthetjük a saját forrásainkat, továbbá munkahelyeket is teremtünk. Ez utóbbi nagyon fontos, hiszen számos családnak biztosíthatunk megélhetést. Tavaly a település arculatát is szebbé tettük: a centrumban térköveztünk, fákat ültettünk, parkokat alakítottunk ki, a piac pedig színvonalas parkolót kapott, a gyönyörű Tó-Centrumunk pedig évről évre szépül és fejlődik.

MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában