Jobbik

2021.02.10. 15:21

Feljelentették a szennyezőket

A nyíregyházi ukrán konzulátus előtt tartott sajtótájékoztatót szerdán dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője és Adorján Béla, a megyei közgyűlés jobbikos tagja.

– A Tiszán, a Krasznán és a Szamoson folyamatosan, rendszeresen és nagy mennyiségben érkezik hazánkba kommunális hulladék – mondta Adorján Béla. Hozzátette, az elmúlt években annyi változás történt, hogy a magyar kormány hulladéksorompókat telepített a Szamosra és a Tiszára.

– A szennyezés azonban nem csupán ökológiai, hanem gazdasági problémát is okoz, hiszen a megye területfejlesztési programjában a második legfontosabb helyen állnak a turisztikai fejlesztések, de nehezen lehet turisztikai csemegéket szolgáltatni az idelátogatóknak úgy, hogy közben nyakig úszunk a szemétben. Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom úgy döntött, a bizonyítékok összegyűjtésével ismeretlen tettesek ellen feljelentést tesznek a mostani környezetkárosítás miatt.

Dr. Gyüre Csaba hozzátette, a Legfőbb Ügyészség elrendelte a nyomozást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában