Nagycserkesz

2021.02.27. 09:17

Figyelnek a bokortanyákra

Nagycserkeszen nincs hiány az elképzelésekből.

JG

„Nehézségeink vannak, de ezt minden kistelepülés elmondhatja magáról. Mi arra törekszünk, hogy a feladatainkat úgy tudjuk ellátni, hogy közben gyarapodik a falu” – mondta lapunknak Kiss Józsefné, Nagycserkesz polgármestere.

Folyamatosan pályáznak

– Minden olyan lehetőséget igyekszünk megragadni, ami a település fejlődését, élhetőbbé tételét szolgálja – tette hozzá a polgármester. – Miután az önkormányzatunknak csekély a saját bevétele, ezért csak százszázalékosan támogatott pályázatokat nyújtunk be. Ennek köszönhetően jelentős energetikai korszerűsítést tudtunk megvalósítani Nagycserkeszen, így napelemmel láttuk el az önkormányzat, a támogató szolgálat és az iskola épületét, külső szigetelést is kaptak ezek az intézmények.

Kiss Józsefné Nagycserkesz polgármestere
Fotó: Dodó Ferenc

A Magyar Falu Programnak köszönhetően egy falubuszt kaptunk, amire nagy ­szükségünk is volt, hiszen tizenhat bokortanyánk van, amelyeket folyamatosan járnunk kell. Nagyon fontos feladatunk az ezeket összekötő önkormányzati kezelésben lévő úthálózat karbantartása. Miután zömmel földutakról van szó, nagy örömünkre szolgált, hogy egy pályázatnak köszönhetően kiegészítő eszközökkel ellátott traktort kaptunk, amivel ebben végezzük el ezt a munkát.

Épülhet a bölcsőde

Hamarosan egy új beruházás indulhat meg Nagycserkeszen.

– Sikeresen pályáztunk egy minibölcsőde építésére – emeli ki Kiss Józsefné.

– Ez a régi iskola helyén, az óvoda szomszédságában fog megépülni. Legfeljebb öt 2,5 év alatt gyereket láthat el az intézmény, és ezt a létszámot fel is tudjuk tölteni a jövőben. Ez is a fiatalok helyben tartását szolgálhatja majd a jövőben. Az óvodaudvar felújítására is nyertünk pénzt, valamint folytatódhat az idén a kerékpárút-hálózatunk megújítása. Igaz, nem olyan távon, ahogy szerettük volna, de a jövőben biztos lesz mód ennek a munkának a folytatására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában