havazás

2021.02.11. 13:37

Folyamatosan dolgoznak a közút gépei

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tegnap döntően eső esett, ami a csütörtök hajnali órákban ónos esőbe, majd havazásba fordult át.

- A sószórásra és hóekézésre alkalmas gépjárműveink még az ónos eső és a havazás megkezdődése előtt megelőző védekezésként többször is alászórást végeztek a megye kezelésébe tartozó 2 272 kilométer hosszúságú közúthálózaton, így megakadályozták a csapadék lefagyását. A szerda esti, csütörtök hajnali időszakban a megyében rendelkezésünkre álló 54 szórásra-ekézésre alkalmas kombinált géppel folyamatosan dolgoznak, eddig több mint 700 tonna útszóró só és közel 60 000 liter kalcium-klorid oldatot használtak fel – tudta meg szerkesztőségünk Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől.

A szakember hozzátette, egyes útszakaszokon a hidegfronttal együtt betörő heves széllökések nehezítik a munkavégzést, a hófúvás miatt a folyamatos hóeltakarítási munkákat is végzünk, a megye közúthálózata jól járható.

A következő napokban fokozódó lehűlésre lehet számítani, éjszaka akár -14 fok körüli hajnali hőmérséklettel.

– Munkatársaink továbbra is 0-24 órás szolgálatban vannak, meghatározott sorrendben a meteorológiai előrejelzések folyamatos nyomon követésével végzik a téli mentesítési feladatokat. Arra kérünk minden közlekedőt, hogy mielőtt útnak indulnak, előtte tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről és az alapján tervezzék meg esetleges utazásaikat. Ezt a legegyszerűbben a www.utinform.hu oldalon keresztül tehetik meg, de a társaság országos és megyei diszpécserei is állnak az érdeklődők rendelkezésére – hívta fel a figyelmet a kommunikációs osztályvezető.

Minden gép dolgozik Nyíregyházán

A csütörtök hajnalban elkezdődött havazás jelentősen lelassította a közúti forgalmat Nyíregyházán – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NYIRVV). Hajnali három órától folyamatosan dolgozik a NYIRVV összes gépe az önkormányzati tulajdonban lévő úthálózaton. Összesen 7 nagy-, 8 kisgép, illetve 65 ember látja el a szükséges feladatokat. A munkát azokon az I. és II. rendű főutakon, illetve kerékpárutakon és azon járdaszakaszokon kezdték el, amelyeket a társaság kezel. Hozzátették, a munkavégzést jelentősen megnehezíti a nagyerejű szél.

Megtudtuk, amennyiben a lehullott hó mennyisége a tíz centimétert meghaladja, akkor a gyűjtőutak, a kiszolgáló- és lakóutcák következnek, végül pedig a földutakat takarítják. Kérdésünkre elárulták, a NYIRVV nem tervezi rendkívüli hómunkások foglalkoztatását viszont ismételten felhívják a figyelmet, az ingatlanok előtti járdaszakaszok síktalanítása az adott ingatlan tulajdonosának a feladata.

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/video-megerkezett-a-sziberiai-tel-nyiregyhazara-4818670/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában