Mozaikkereső

2021.02.06. 08:50

Irénke néni egymillió forintos öröme

A nábrádi családi ház felújításához nagyon jól jön a Kelet-Magyarország játékán nyert pénz.

BM

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó:

– Huszonöt biztos, de van annak már 30 éve is, hogy a Kelet-Magyarország előfizetői vagyunk. A lap már hozzátartozik az életünkhöz, az pedig egyértelmű volt, hogy most is szerencsét próbálunk a Mozaikkereső játékon. Korábban a párom, Berti nagyon precízen ragasztotta a darabkákat, most én gyűjtöttem a képkockákat, és csak pár nappal korábban néztem meg a beküldési határidőt, nehogy elkéssünk vele. Reménykedtem, hátha szerencsénk lesz – mesélte Szabó Zsigmondné Irénke néni, aki az idei Mozaikkereső játékunkon ­megnyerte az egymillió forintos Edenred bevásárlókártyát.

Megújul a fürdőszoba

– A lányom, Rita hozta be reggel az újságot, és mosolyogva mondta, hogy anya, tényleg te nyertél. Ez csak megerősítés volt, mert korábban már hívtak telefonon, hogy látták a nevem. El sem akartam hinni, ez nagyon nagy öröm. Január 29-én, pénteken én voltam a telefonközpont, annyian kerestek és gratuláltak – emlékszik vissza a napra, amikor kiderült, hogy a több mint 9200 szelvényből pont az övét húzták ki a sorsoláson.

– Annyira elszaladt az idő, hogy a munkahelyre is később indultam – kapcsolódik a beszélgetésbe Rita, Irénke néni lánya, és elárulta azt is, hogy gyorsan rákeresett az Edenred kártyára, s örömmel látta, hogy milyen sok helyen és sok célra fel lehet használni. Este összeült a család a konyhaasztalnál, és megbeszélték, mire is fordítsák a nyereményt.

Régóta tervezik már, hogy a családi házukat kicsit fel kellene újítani, így a pénz nagyobb részét egy szép új fürdőszobára fordítják, s a remények szerint egy kis mosókonyha is elkészül.

– Ha ránézünk majd, mindig eszünkbe jut, hogy ezt a Kelet-Magyarországnak köszönhetjük – mondja anya és lánya.

Kelettel indul a reggel

– Reggelente behozom a lapot, és a kávé mellett átnézzük. Minden érdekel minket, mindent elolvasunk, ám kiemelt figyelmet fordítunk a mezőgazdasággal kapcsolatos cikkekre, az őstermelőkről szóló írásokra, mert 30 hektáron gazdálkodunk, napraforgót és kukoricát termesztünk, és van egy nagy almásunk – mondja Irénke néni, s hozzáteszi, a nyugdíj mellett jól jön a földből származó kiegészítés. A gazdálkodás mindig ad feladatot, azonban az almaszüret mindig nagyon jó hangulatú esemény, amin az unokák, barátok is szívesen részt vesznek.

Irénke néninek három gyermeke van, a fia Szigetszentmiklóson lakik, a nagyobbik lánya Fehérgyarmaton, a kisebbik, Rita és a férje pedig otthon maradtak a családi házban, s nemcsak ők, hanem a szerencsés nyertes barátnői is örültek a milliós nyereménynek.

– Átfutott az ötlet a fejünkben, milyen lenne, ha még az autót is mi nyernénk, de azért erre igen kicsi volt az esély – említette nevetve Rita, s kiderült, a család eddig a lottón többnyire „aprópénzt” nyert, ez a legnagyobb nyereményük. Irénke néni hangsúlyozta, hogy a család és az egészség a legfontosabb, s biztos, hogy még sokáig a Kelettel indulnak majd a mindennapjaik, maradnak előfizetőink.

Borítókép: Szabó Zsigmondné Irénke néni a lányával, Ritával és Nyéki Zsolt főszerkesztővel a szerkesztőségben | Fotó: Pusztai Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában