Nyíregyháza

2021.02.02. 20:00

Izgalmas évet hagytak maguk mögött a fiatalok

A diákpolgármesteri iroda tagjai fontos kérdésekben egyeztettek az önkormányzattal.

KM

Tavaly januárban báloztak a fiatalok | Fotó: a nyíregyházi DPI archívuma

A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda (DPI) életében eseményekkel teli év volt az előző. A 2020-as báli szezonból a helyi fiatalok is kivették a részüket: január 25-én második alkalommal rendezte meg a DPI a városi ifjúsági bált a Korona Hotelben, ahol közel száznyolcvanan szórakoztak együtt. Az estét zenés-táncos produkciók és tombolasorsolás színesítette.

Programok, gyűlések, képzések

Februárban a megyeszékhely diákparlamentje összeült, hogy megvitassa az általános és középiskolások javaslatait, ötleteit. Az eseményhez, amin több mint százan vettek részt, az egyetemisták is csatlakoztak. Az ifjúság hat különböző szekcióban dolgozott, az ülések végén pedig közösen tárták javaslataikat a városvezetés elé. Szintén februárban rendezték meg a Mustárházban a hagyományos farsangi mulatságot, ahol jelmez- és fánkevő verseny, rengeteg tánc és közös éneklés várta a maskarásokat.

Nyáron a csapatépítésé volt a főszerep: júniusban a hangulatos kerti sütögetés és a szabadtéri mozizás közben még inkább összekovácsolódott a csapat, augusztusban biciklitúrára indultak a fiatalok, illetve a hónap elején szakmai képzésen vettek részt Tokajban. Közismert előadókkal beszélgethettek olyan témákról, mint a kommunikáció, a rendezvényszervezés vagy a csapatmunka. A hagyományos tanulási formák mellett nemformális módszerek segítségével is fejlődhettek az iroda tagjai.

Tavaly januárban báloztak a fiatalok | Fotó: a nyíregyházi DPI archívuma

A pandémia miatt a hagyományos őszi városi veréb­avatón nem versenghettek egymással a kilencedikesek, legalábbis nem a korábban megszokott formában. A nyíregyházi középiskolák közötti megmérettetés az online térbe költözött, a csapatok bemutatkozó kisfilmeket készítettek, hogy elnyerjék a 2020 legjobb verébosztálya címet.

A programok mellett a fiatalok rendszeresen tartottak gyűléseket, ahol egymás között beszélgettek a jövőbeli tervekről. Többször értekeztek Nyíregyháza döntéshozóival, valamint januárban a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral is találkozhattak.

Lehet csatlakozni

A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjai izgalmas tervekkel vágnak neki az új évnek: a hagyományos rendezvények mellett aktívan részt vesznek a testvérvárosi találkozó szervezésében, valamint a nemzetközi ifjúsági csereprogramban. A csapat az idén is várja a csatlakozni kívánó, lelkes, ötletekkel teli diákokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában