szmog

2021.02.27. 12:47

Jelentősen javult a levegő minősége Nyíregyházán

A hajnali óráktól bekövetkezett jelentős javulás az elkövetkezendő napokban tartós marad.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása szerint Nyíregyházán jelentősen javult a levegő minősége, ezért a füstköd-riadó tájékoztatási fokozata megszűnik.

A légköri aeroszol (szálló por PM10 frakció) órás értékei hajnal 3 órától a riasztási küszöbérték, illetve reggel 6 órától az egészségügyi határérték (50 μg/m3) alá csökkentek.

A hajnali óráktól bekövetkezett jelentős javulás az időjárás előrejelzések alapján ma, illetve az elkövetkezendő napokban tartós marad – tájékoztatta szerkesztőségünket a megyeszékhely sajtószolgálata.

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján (www.levegominoseg.hu), illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály honlapján (http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/) továbbra is tájékozódhatnak az aktuális levegőminőségi adatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában