COVID-19

2021.02.27. 08:53

Ki lesz az év Covid-dolgozója?

Orvost, szakdolgozót és nem ágy melletti egészségügyi dolgozót is lehet nevezni.

KM

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mindennap látjuk a koronavírusos betegeket és az egészségügyi dolgozókat, a küzdelmet, amelyet mindannyiunkért, az egészségünkért, a jövőnkért vívnak, miközben a saját családjukat háttérbe szorítják.

Százmilliós felajánlás

Most azonban eljött a köszönet ideje! A Fogjunk­össze.hu – a Mobilitás Alapítvány létrehozásában – a járvány első hulláma óta koordinálja a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók támogatására érkezett anyagi és tárgyi felajánlásokat. Legújabb kampányukkal pedig a szakdolgozóknak és a nem ágy melletti dolgozóknak, például a karbantartóknak, beteghordóknak, takarítóknak szeretnének segíteni, tehát azoknak, akik ugyanúgy kiveszik a részüket ebből az embert próbáló időszakból, de nincsenek szem előtt. Több tízezer családról van szó. A kampány oldalán továbbra is segíthetünk pénzadománnyal vagy bármivel, aminek hasznát vehetik a családok. Emellett egy alapítvány 100 millió forintot adományozott a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban a Covid-ellátásban részt vevő kórházi dolgozók számára.

A www.fogjunkossze.hu oldalon az év Covid-orvosa, szakdolgozója és nem ágy melletti dolgozója kategóriákban várják a nevezéseket és a szavazatokat azokra az egészségügyben munkálkodókra, akik megérdemelnék, hogy megháláljuk, amit értünk tesznek. További részletek és a nevezési űrlapok a kampány honlapján érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában