Kisvárda

2021.02.09. 07:26

Kisvárdaiakat díjaztak

Koszorúzási ünnepséget rendezett a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete.

KM

Forrás: Béres Gyógyszergyár Zrt.

Fotó: sarosizoltan

Minden év február elején, névadója születésnapjának közeledtével emlékező koszorúzási ünnepséget szervez a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete – olvasható a város honlapján. Az idei eseménye helyszíne a Várday István Városi Könyvtár bejárata volt vitéz dr. Béres József emléktáblájánál. Az ünnepség attól volt különleges, hogy jelen volt a híres feltaláló fia, dr. Béres József és felesége, Béres Klára, akik személyesen adták át a „Béres József 100” emlékérmet.

Köszönet és hála

2020-ban, a Béres Csepp legendás feltalálója születésének 100. évfordulója alkalmából dr. Béres József és Béres Klára felmenőjük emlékére „Béres József 100 emlékérmet” készíttettek száz példányban.

– A bronzból készült plakettet köszönetünk, hálánk és elismerésünk jeléül olyan embereknek ajándékozzuk, akik odaadóan segítették, támogatták édesapám kutató munkásságának kiteljesedését, olyanoknak, akiket mély, személyes kapcsolat fűzött hozzá, illetve akik jelentősen hozzájárultak emlékének fennmaradásához – mondta az eseményen dr. Béres József.

Ezt követően átadták a díjakat dr. Seszták Miklós ország­gyűlési képviselő, kormánybiztosnak, Leleszi Tibornak, Kisvárda polgármesterének és Marczinkó Istvánnak, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete igazgatójának.

Az emlékérem Pécsi L. Dániel jelképtervező művész munkája. Címoldalán Béres József portréja található, hát­oldalán a családi embléma, körben felirat: dr. Béres József emlékplakett születésének 100. évfordulójára 2020.

Az ünnepség koszorúzással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában