Ököritófülpös

2021.02.11. 08:24

Küzdelmes, de sikeres év

Ököritófülpösön ­megoldják az emberek problémáit, gondjait.

JG

Kukucskáné Laboncz Márta 2019-ben került Ököritófülpös polgármesteri székébe.

Megbirkóznak a problémákkal

– Nekem ez a szülőfalum, ide kötnek az emlékeim, itt ­szeretnék tenni a településen élőkért – mondta lapunknak Kukucskáné Laboncz Márta.

– A napi problémákkal pró­bálunk megbirkózni, nem csupán meghallgatjuk a helyiek véleményét, de nagyon gyakran meg is oldjuk a hozzánk fordulók gondjait. A kezdeti nehézségek után a testülettel és a hivatalban dolgozókkal elkezdtünk ­dinamikusan dolgozni. A 2020-as év sok nehéz akadályt gördített elénk, de ­ezeket összefogással, szeretettel, hittel le tudtuk küzdeni. Ha egy rövid számvetést kellene készítenem, azt mondanám, Ököritófülpös küzdelmes, de sikeres évet zárt tavaly.

Annyi más településhez hasonlóan Ököritófülpösön is az önkormányzat a legjelentősebb munkáltató.

Kukucskáné Laboncz Márta
Fotó: Pusztai Sándor

– A közmunkaprogramban az elmúlt évben 88 embert foglalkoztattunk március elejétől – tudtuk meg a polgármestertől. – Közülük a növénytermesztésben és a méhészetben 23-an dolgoztak. A tésztagyártásban öten vettek részt, a termékeket a helyi közös önkormányzati hivatal konyhája használta fel. A térkőgyártásban kilencen dolgoztak. Az ott elkészült elemeket beépítettük az óvoda- és a közfoglalkoztatási bázis parkolójába, valamint a balesetveszélyessé vált Kossuth Lajos úti kerékpárút egy részébem a fel nem használt térköveket pedig értékesítettük. A varrodában székszoknyákat, zászlókat, szőnyegeket és szájmaszkokat készítettek – a járványhelyzetben az utóbbiakat ingyen juttattuk el a helyi lakosoknak.

Kukucskáné Laboncz Márta elárulta, folyamatosan törekszenek a jó együttműködés kiépítésére a partnereikkel, társulásaikkal. A településvezető büszke arra, hogy az önkormányzat valamennyi intézményének a működéséhez biztosítani tudják a feltételeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában