Csenger

2021.02.09. 07:40

Látópont címet elnyerő csengeriek

A csengeri művelődési központ tagja lett a ­Látópontok hálózatának.

KM

Fotó: Kákos Dávid

Bár a művelődési ház jelenleg nem fogadhat látogatókat, van ok az örömre: elnyerte a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület Látópont elnevezésű szakmai címét, így tagja lett a Látópontok Hálózatának.

Viselhetik a logót is

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület elkötelezett a közművelődés szakmai utánpótlásának segítése és a tudásátadás alkalmainak megteremtése terén. Ennek támogatására több lehetőséget is kínál tagjainak, ezek közül az első a Látópont cím elnyerésére kiírt pályázati lehetőség volt. A csengeri művelődési központ tavaly jelentkezett rá, és a kedvező elbírálásnak köszönhetően ettől az esztendőtől már a Látópont-logó viselésére is jogosult az intézmény. A hivatalos megfogalmazás szerint a Látópont alkalmas megláttatni egy-egy helyi közösség értékeit, tevékenységének egyediségét, valamint bemutatni azokat a módszereket, amelyekkel egy-egy közművelődési alapszolgáltatást, tevékenységet, fejlesztést sikerre vittek. A módszerek a helyszíni találkozások során részletesen is megismerhetőek lesznek.

Rangot jelent

A Látópont cím elnyerése olyan rangot jelent, mely tudatosítja a helyben végzett munka innovativitását, eredményeit, megerősítheti a jól dolgozó szakembereket, ­szervezeteket, építi kapcsolati hálójukat, s ismertté teszi őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában