tűzifa

2021.02.22. 11:54

Minden önkormányzat megkapta a tűzifát

A tüzelő hatvan százaléka már tavaly eljutott a kistelepülésekre.

KM

Véget ért a Szociális Tüzelőanyag Program

Forrás: Nyírerdő

Véget ért a Szociális Tüzelőanyag Program: az állami erdőgazdaságok országosan 1919 kistelepülésen 206 ezer köbméter tűzifát juttattak el a rászorulóknak. A Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél 173 önkormányzat több mint 47 ezer 500 köbméter tüzelőt igényelt.

Az érintett települések csaknem háromnegyede Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, de több mint negyven Hajdú-Bihar, illetve egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattal is kötött szerződést az erdőgazdaság. Volt olyan önkormányzat, amelyik csaknem 1400 köbméter tüzelőt vásárolt, de akadt olyan is, amelyik 39 köbmétert. Az erdőgazdaság munkatársai esetenként extrém szállítási körülmények között juttatták el a tűzifát a településekre.

– Főként a térségben jellemző kemény lombos fafajokat, akácot, tölgyet, kőrist vettek az erdőgazdaságtól. A tüzelő mintegy 60 százaléka már tavaly eljutott az önkormányzatokhoz, a február 15-ei határ­időre pedig minden település megkapta a fát – tájékoztatott dr. Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

KM

Véget ért a Szociális Tüzelőanyag Program

Fotó: Nyírerdő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában