Ajak

2021.02.09. 07:31

Nehéz, de eredményes év volt

Az idén megépül a C típusú tornaterem, lesz új hűtőház és rekreációs park is Ajakon.

KM

– Önmagában sem lett volna könnyű év 2020, de a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet további kihívások elé állította a várost, hiszen egy évvel korábban 92 millió forintos költségvetési hiánnyal vettem át a település vezetését – mondta lapunknak dr. Ragány Adrienn –, így szinte mindent a nulláról kellett felépítenem. Nagyon tudatos, takarékos gazdálkodással a hiányból 77 millió forintot ledolgoztunk, és fontos lépéseket tettünk a város haladása érdekében – fogalmazott a 3700 lakosú kisváros első embere, aki örömmel sorolta, hogy csaknem 30 millió forintból, amit a Magyar Falu Programban nyertek el, megújult négy belterületi út, ötmillió forintot ugyanezen a pályázaton kaptak arra, hogy egy leromlott épület felújításával kialakíthassák Ajak tájházát, ahol a gazdag kulturális hagyományaikat is bemutathatják.

A beruházások folytatódnak

– A MÁV-val közösen saját forrásból rendbetettük az állomás melletti részt, biciklitárolót helyeztünk el, szilárd burkolatot kapott a terület, amit be is kameráztunk. Elindítottuk a fásítási akciónkat, melynek keretében 300 gömb­akácfát elültettünk, és az ajakiak várják az újabb faültetéseket – említette dr. Ragány Adrienn, majd beszélt azokról a feladatokról is, amelyek szintén most folytatódnak. Az előző ciklus nyertes pályázata volt a félmilliárd forintos fejlesztés, melynek keretében piac épül, elkészül két játszótér, utak és sétányok várják majd a városlakókat.

– A kivitelezés tavaly kezdődött és tart 2021-ben is a Péter-tónál, ahol a több mint 1000 méteres futópálya már elkészült, több mint 15 ezer négyzetméteren fásítunk, parkosítunk, igazi rekreációs terület lesz, mintegy 800 millió forintos beruházással megépül a C típusú tornaterem, és lesz új hűtőház is Ajakon – sorolta a teljesség igénye nélkül a polgármester a feladatokat. Megtudtuk azt is, hogy az egyházzal közösen húsvétkor és karácsonykor is megtalálták annak a módját, hogy a járvány­ügyi szabályokat betartva, de mégis együtt ünnepelhessen – ­pászkaszenteléssel, kántálással – a város.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában