Kisvárda

2021.02.25. 12:30

Nem állt meg a fejlődés

„Mindig egy álommal feküdj le, és egy céllal kelj fel!” – vallja Leleszi Tibor polgármester.

MI

Leleszi Tibor

Fotó: Dodó Ferenc

Az ország településeihez hasonlóan Kisvárdán is mindent megtesznek, hogy lassítsák a koronavírus terjedését, és megóvják a lakosság egészségét. Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere a védekezésről elmondta, a városban kötelező a maszkviselés, és büszke a lakosságra, mert betartották a szigorú előírásokat, és türelmesen kezelték a helyzetet.

Mernek nagyot álmodni

– Az ápolók napján jelképesen megköszöntem az áldozatos munkát, amit az egészségügyi dolgozók az emberekért tettek. Ütemesen haladnak az oltások, és bízunk benne, hogy hamarosan leküzdhetjük a vírust – tudtuk meg a polgármestertől, aki az előző esztendő sikereiről is mesélt.

– Folyamatosak a beruházások Kisvárdán: egy multifunkciós sportcsarnok épül, ami a jövőben sport- és kulturális rendezvények helyszíne lehet, és folytatódik az Öko-filmpark építése.

– Zöld város projektünk is van, melynek keretében a Kossuth utca már megújult, és a buszöblök is elkészültek a Várday István utcán. A Bagolyvárat is hamarosan befejezzük, még hátravan a létesítmény melletti terület parkosítása. Egy honvédelmi sportközpontot is kialakítunk, a munkálatok már elkezdődtek, az ingatlan közművesítése megtörtént. A Nádas-tó ökoturisztikai fejlesztése is remekül halad, a beszerzési eljárások befejeződtek, és a tervek szerint február végén sikeresen zárulhat a projekt – ismertette az eredményeket Leleszi Tibor, hozzátéve: állandó feladataik is vannak, hiszen a tél mindig megrongálja az utakat és járdákat, ezek karbantartására is ügyelnek Kisvárdán.

– Nagyon fontos, hogy merjünk nagyot álmodni, ahogy eddig, úgy a jövőben is újabb munkahelyeket akarunk teremteni, és nagy hangsúlyt fektetünk az ifjúság helyben tartására is. Az időseket a Segítő Kezek Programban támogatjuk, ennek lényege, hogy a fiatalok számítógépes ismereteket adnak át nekik, hogy online tarthassák a kapcsolatot a családjukkal, és a pandémia alatt se érezzék magukat egyedül.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában