Paszab

2021.02.10. 07:14

Sikeres pályázatoknak köszönhetően fejlődnek

Civil ház kialakítása és útfelújítás is szerepel a tervek között.

Km

A koronavírus-járvány miatti korlátozások természetesen a Paszabon élők mindennapjait is megváltoztatták, a közösségi élet szempontjából a település csendes évet tudhat maga mögött.

Park az elszármazottaknak

– Tavaly rendeztük volna meg a 15. Paszabi Szőttesnapokat: a hagyományainkra, kulturális értékeinkre fókuszáló esemény összeforrt a település nevével, és bár nagyon készültünk rá, sajnos nem rendezhettük meg – mondta lapunknak a község polgármestere, Tajthy Péter.

– A Magyar Falu Program sikeres pályázatainak köszönhetően viszont volt tennivalónk: elkészült az óvodaudvar, a temetőben pedig elkezdtük az urnafal építését. Az elhagyatott épületek felújítását és hasznosítását célzó programban is nyertünk forrásokat: megvásároltunk egy lakást, amit felújítunk, ott oldjuk majd meg az idősek nappali ellátását. Fontos feladatunk a piactér fejlesztése, illetve a kerékpárút rekonstrukciója is. A Paszabot és Ibrányt összekötő bicikliút 2006-ban készült el, így ráfér már a felújítás – mondta a polgármester, és arról is beszélt, hogy a terveik között szerepel egy civil ház létrehozása, több önkormányzati út felújítását is tervezik, és a temetőfejlesztést is rövid időn belül szeretnék megoldani.

– Régi álmunk egy olyan park kialakítása, amellyel a településről elszármazottaknak és azoknak állítunk emléket, akik sokat tettek Paszabért – ha minden jól alakul, ezt pünkösdkor már felavathatjuk – sorolta a terveket a polgármester, aki hozzátette: intézményeik jól és biztonsággal működnek, a járványügyi helyzetben pedig azzal spórolnak, hogy a képviselő-testület tagjai nem vesznek fel tiszteletdíjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában