Vásárosnamény

2021.02.16. 07:19

Védekezés, segítség, fejlesztés

Bereg szívében odafigyeltek egymásra és a városra is.

KM

Fotó: Sipeki Péter

– Ugyan a dátum az sugallta, hogy 2020 szép és kerek év lesz, a koronavírus márciusi megjelenésével mindent át kellett írni, szem előtt tartva, hogy az önkormányzat működjön, védjük az emberek, a lakosság egészségét, tartsuk és tartassuk be a pandémia miatt hozott szabályokat – mondta az elmúlt év kezdetéről Filep Sándor. A kilencezer lelkes kisvárosban az elsők között kezdték el minden intézményben – a nem önkormányzati fenntartásban működő iskolákban is – az ezüstkolloidos és ózongenerátoros fertőtlenítést, ezt az elmaradt kulturális rendezvényekre szánt összegből finanszírozták. Az adventi programokra tervezett pénzből és a lakosság támogatásával 29 sérült gyermeket tudtak támogatni több mint 1,8 millió forinttal.

– Láttuk, látjuk, hogy a kis- és középvállalkozások helyzete nehezebb, főleg a vendéglátást és a turizmust érte hatalmas kár a világjárvány miatt. A megyei és a helyi foglalkoztatási paktumokban is odaítéltük a bértámogatásokat, folyamatosan bíráltuk el a kérelmeket, mert tudtuk, szüksége van a szektornak a segítségre – hangsúlyozta Vásárosnamény polgármestere, aki szólt arról is, hogy a gergelyiugornyai szennyvíztisztító telepet átadták és üzemel.

– A vásárosnaményi szenny­víztisztítóhoz elkészült a tanulmány és az agglomerációs felülvizsgálati terv, amely biztos alapot ad arra, hogy végre elkezdődhessen a megépítése is – említette a városvezető, és fontosnak nevezte, hogy – bár ez nem önkormányzati hatáskör – a városban új mentőállomás épülhessen.

Belakják az ipari parkot

– Folytatódott a szegregátumban élők életkörülményeinek javítása, befejeződött az ­Eötvös-kúria épületének és parkjának felújítása, új aszfaltburkolatot kapott az Eötvös utca, fejlesztjük az ipari területünket, elkészült a teljes infrastruktúra, megépült egy 600 négyzetméteres csarnok, a vállalkozások lassan belakják az ipari parkot. Hamarosan átadnak itt egy hús-, tej- és gyümölcslé-feldolgozó, valamint egy pálinkaüzemet és pékséget – sorolta Filep Sándor, aki azt mondta, 2021 legyen a siker éve, amihez többek között a turisztikai fejlesztési tervek már megvannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában