Nyíregyháza

2021.03.25. 16:15

A boldog Nyíregyháza a világ feltörekvő városainak élmezőnyében

A feltörekvő városok kategóriájában a harmadik helyezett lett egy világméretű felmérésben.

Forrás: illusztráció/Máté János

Fotó: Mate Janos

A Financial Times brit nemzetközi, gazdasággal és pénzüggyel foglalkozó mértékadó napilap közzé tette, hogy egy globális felmérés eredményeként Nyíregyháza felkerült a világ 5 legjobb befektetésösztönzési célpontjainak listájára, mégpedig a feltörekvő városok kategóriában. Az élmezőnyben brit, lengyel, brazil és szerb település kapott még helyet.

– Ez egy roppant komoly elismerés, melynek sok összetevője van. Városunk fejlesztési prioriátásában a befektetéseknek kiemelt a szerepük, hiszen a színvonalas munkahelyteremtés az alapja annak, hogy Nyíregyháza hosszútávon is vonzó legyen – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester a csütörtöki online sajtótájékoztatóján. – Öt és fél milliárd forintos iparfejlesztési alapot hoztunk létre. Az előző egy évtizedben a településünkön működő nagy cégek, nagy foglalkoztatók szinte mindegyike jelentős beruházást hajtott végre a többszáz fős munkahelyteremtéssel. Szeretnénk, hogy új befektetők jöjjenek. Bővítettük az ipari parkunkat, megtettük a szükséges előkészületeket. A feltörekvő városok kategóriájában elért előkelő pozíció is azt bizonyítja, hogy mások is látják: jó úton járunk.

A városvezető szóba hozta, hogy az Art is Business Kulturális Turizmus Díjat elsőként Nyíregyháza érdemelte ki. A hivatalos indoklás szerint „az ország hetedik legnagyobb városa vendégforgalmát tekintve az egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhellyé nőtte ki magát. A most elnyert elismerést az elmúlt évek többmilliárdos turisztikai fejlesztései mellett azzal érdemelte ki, hogy kulturális és szabadidős attrakciói igen nagy népszerűségnek örvendtek a pandémiát megelőző időszakban”.

– Ez egy nagyon pozitív elismerés, hiszen tudatosan törekszünk arra, hogy turizmuson belül a kultúra kiemelt szerepet kapjon. Az a cél, hogy akik ellátogatnak hozzánk, akár Magyarországról, akár külföldről, jól érezzék magukat. Ismerjék meg a kultúránkat, a hagyományainkat, a térségünk kulturális értékeit a gasztronómiától a képzőművészetig.

Elkészült a legfrissebb Boldogságtérkép, amit az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja, a Jobb Veled a Világ Alapítvány és Pozitív Pedagógia és Nevelés Program koordinált. A térképről leolvasható, hogy mely régiókban és megyékben milyen mértékben tartják boldognak magukat az emberek. Szombathely végzett az élen, Nyíregyháza lett Magyarország második legboldogabb városa.

– Bár bulváros ez az információ, de erre is büszkék vagyunk, hiszen mindennek van oka. Sok szempontot vettek figyelembe a felmérésnél, és jó érzés tudomásul venni a végeredményt – tette hozzá végezetül dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kutatok-nyiregyhaza-az-egyik-legboldogabb-varos-4920151/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában